Salı, 12 Nisan 2016 09:49

KİMDİR TERÖRİST?

"Terör ya da terörizm; siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim. Hükümetlerlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denilmektedir."

Türkiye Cumhuriyet Tarihi boyunca çok çekti bu terörden. Kimileri silah ticareti için, kimileri iktidar olmak için, kimileri ihtilal yapmak için hep köpürtüler terörü. Binlerce gencimiz, insanımız, kadınımız, çocuğumuz, diplomatımız, yetişmiş insanımız heba oldu terörün elinden.

Dünya terör konusunda Türkiye'ye hep iki yüzlü davrandı. Özellikle Batı ve ABD müttefiki Türkiye'ye karşı olan terör örgütlerini hep kolladı, silahlandırdı ve destekledi.

'Benim terör örgütüm iyidir, senin terör örgütün kötüdür' mantığı Medeni Batı'yı teslim almış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terörün tanımını yeniden yapalım" çağrısnı Avrupa ve ABD'nin teröriste ve terörizme kendi çıkarları penceresinden bakması nedeniyle yapmıştır.

Ne kadar insan öldürürlerse öldürsünler Batı ve ABD'nin çıkarlarına ters düşmediği sürece ya da onların düşmanlarını öldürdüğü sürece hiçbir örgüt terör örgütü, hiç bir katil de terörist değildir!

Sadece öldüren mi teröristtir? Şehrin göbeğinde üstelik Başbakanımız'ın toplantı yapacağı salonun hemen yanına -güya- tanıtım çadırı kurduran Devlet zihniyeti 'terörist' değil midir?

Brüksel'de, Paris'te insanları öldürdüğü zaman lanetleyen, aynı örgüt Ankara'da, İstanbul'da, Bağdat'ta, Musul'da insanları öldürdüğü zaman dönüp bakmayan, hiçbir şey olmamış gibi, hatta sıradan bir rutin gibi davranarak teröre ve teröriste dolaylı destek veren zihniyet 'terörist' değil midir?

TBMM kürsüsünden teröriste sahip çıkan, özgürlük savaşçısı diyen, Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutan kişi ya da kişiler 'terörist' değil midir?

Yine TBMM çatısı altında resmen PKK sözcülüğü yapan, alenen vatanı bölmeye çalışan, teröriste terörist diyemeyen ve eylemlerini kınamayan/kınayamayanIar 'terörist' değil midir?

Kırılasıca eliyle polis amirine tokat atan zihniyet 'terörist' değil midir?

Kahraman Mehmetçik'e ağzından köpükler saçarak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kastederek "Senin Devletin" diye bağıran, isyan eden, öteleyen, kabul etmeyen zihniyet 'terörist' değil midir?

Devlete kurşun sıkan teröristlere Milletvekili dokunulmazlık zırhını kullanarak canlı kalkan olan, askerimize, polisimize sıksın diye silah ve mühimmat taşıyan zihniyet 'terörist' değil midir?

Malum insanlarımızı katleden canlı bombanın -sözümona- taziye çadırını ziyaret ederek teröristin yaptığı eylemi destekleyen, ona arka çıkan ve bu hareketiyle aziz milletimizin acısını katlayan zihniyet 'terörist' değil midir?

Türkiye'de teröristler sıkıştırılınca, teröre karşı çıkamayan, çözümü TBMM yerine Türkiye'nin düşmanlarında -hem de alenen-  arayan, düşmandan yardım dilenen zihniyet terörist değil midir?

TBMM çatısı altında 'teröre karşı hazırlan bildiriye' imza atamayan, destek vermeyen zihniyet 'terörist' değil midir?

ABD'de 'kadınlarla ilgili' bir toplantıya katılarak 'Türkiye'de kadın olmak zor, Türkiye'de kadınlar siyaset yapamıyor, kadınlar baskı altında' diyerek Türkiye'yi Avrupa'da dahi olmayan tüm özgürlüklere rağmen anti demokratik bir ülke gibi göstermeye çalışan yalancı zihniyet 'terörist' değil midir?

İngiltere'de ve Avrupa'da 'Türkiye'de çocuk tacizi var,  tecavüz var, tatil için gitmeyin' yazılı afişleri, broşürleri ev ev dağıtan duvarlara asan (üstelik bunların çoğu Türk) zihniyet 'terörist' değil midir?

Doğu, Güneydoğu’da hendek kazsınlar diye teröristlere Belediye'nin iş makinelerini veren zihniyet 'terörist' değil midir?

Terörist cenazelerini organize eden, Belediye imkanlarını kullanarak onları nakleden, terörist cenazesi kalabalık görünsün diye katılımcıları resmi araçlarla taşıyan zihniyet 'terörist' değil midir?

Hadsiz bir şekilde kameraların karşısına geçip 'özyönetim' ilan eden zihniyet 'terörist' değil midir?

Yine kamu önünde alenen ve fütursuzca teröristleri korumak ve uluslararası arenada ülkemizi zor durumda bırakmak için 'katil devlet' diye bağıran, iftira atan zihniyet 'terörist' değil midir?

Devleti zaafa uğratmak, milleti ikileme düşürmek için, dinimizle resmen alay ederek 'alternatif Cumalar' tertipleyen ihanet içindeki siyasiler, sahte imamlar 'terörist' değil midir?

Terörü bitirmek için yapılan operasyonları engellemek, sıkışan teröristleri kurtarmak için 'açlık grevine' giden zihniyet 'terörist' değil midir?

Teröristler için sözde 'şehitlik' düzenleyen zihniyet 'terörist' değil midir?

Terörü ve teröristi desteklemek, güvenlik güçlerimiz ve Devletimizin bunlarla mücadele azmini kırmak için köşe yazısı yazan yazarlar, haber yapan gazeteciler,  bildiri imzalayan sözde aydın zihniyetler 'terörist' değil midir?

Terörle mücadeleden dönen kahraman Mehmetçik'e 'yuh' çeken, taş atan zihniyet 'terörist' değil midir?

İstanbul'un göbeğinde halkın arabasını kundaklayan zihniyet 'terörist' değil midir?

Cumhurbaşkanımız'a ABD gezisinde olmadık hakaretler yapan PKK, PYD, Asala ile aynı şemsiye altında yer alan Paralel Örgüt 'terörist' değil midir?

Ülkenin Milli Güvenlik'ini hiçe sayarak Mit Tırları'nı durduran, sanki Mit mensupları teröristmiş gibi onlara silah doğrultan ve Türkmenlere götürülen yardımı uluslarası arenada 'Türkiye DAİŞ terör örgütüne silah taşıyor, teröre destek veriyor' şeklinde imaj oluşturmaya çalışan zihniyet 'terörist' değil midir?

Her ne şekilde olursa olsun Devletimizi bölmeye çalışan, Milletimizi yok etmek için faaliyet gösteren, sivil/asker demeden insanlarımızı öldüren terör ve teröristlere her ne şekilde olursa olsun yardım ve yataklık yapan herkes 'terörist'tir.

Devletimiz tarafından, askeri, kanuni ve adalet yoluyla derhal gereği yapılmalıdır. 35 yıllık süreçte görülmüştür ki, bunların islahı mümkün değildir. Teröristlere yeniden bir fırsat vermek, müzakere yapmak, çözüm konuşmak, vs. hiç bir yarar sağlamayacak ancak Devleti ve Güvenlik Güçleri'ni zaafa uğratarak moral-motivasyonunu bozmaya yol açacaktır.

Ayrıca hergün bu Aziz Vatan için vermekte olduğumuz Şehitlerimiz'in kemiklerini sızlatacaktır.

Teröristler için kayıtsız şartsız biran önce silah bıkarak ya Türk Devleti'ne ve Adaletine sığınmak, ya bir daha dönmemek üzere ülkeyi terketmek, ya da ölmekten başka bir yol kalmadığı aşikardır.

Allah bu hainlere hidayet versin, Devletimizin ve Milletimizin yâr ve yardımcısı olsun! Vesselam...

Hakverdi ALTUĞ