Çarşamba, 14 Aralık 2016 09:03

Şehitliğe Sevinmek, Gençliğe Üzülmek

Sözün bittiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. İnsanlığını yitirmiş bir grup "his yoksunu sırtlan kümesi" bir futbol maçı çıkışında kalleşçe saldırarak gencecik bedenleri tanınmayacak derecede paramparça ettiler.

Daha yirmili yaşlarda hayatlarının baharında. Patlayan bombalarla yok olan sadece bedenler değil; uçup giden hayaller, ümitler, sevgiler, aşklar ve hasret.

Anaların yüreğine düşen evlat acısı! Yavukluların yarım kalan sevdaları. Çocukların yetimliği,  gencecik eşlerin hayal kırıklığı ve yarine doyamamış olmanın verdiği boşluk, şaşkınlık ve acı!

"Genç yaşta ölen yaş ekini biçmiş gibidir" diyor alemlerin fahri, iki cihan güneşi Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa  (s.a.v).

Bunlar yüreğimizi yakan tarifsiz acının yaşattığı duygular. Ancak bir de esas önemli olan Şehadet var! Bir açıdan genç yaşta öldükleri için kardeşlerimize üzülüyoruz. Çünkü onların devlet, millet, ümmet ve aileleri için yapacakları nice güzel işler, yetiştirecekleri evlatlar vardı.

Şu da bir gerçek ki, vatan için, bayrak için, namus için, din için ve Allah için ölenlerimiz şeksiz, şüphesiz Şehit'tir. Hayatlarının baharında ölmelerine üzüntümüz ve acımız elbette tarifsiz, ancak şehit olduklarını düşününce bu kadar üzülmememiz gerektiğine inanıyor insan. Allah hepimize vatan, bayrak, devlet, millet, din ve Allah yolunda şehit olmayı nasip etsin inşallah.

"Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz." (Bakara 154)   

Ey PKK, PYD, FETÖ, DAEŞ ve bunların destekçileri ile bu alçak köpeklerin ipini elinde tutan ABD, Almanya, Suriye, İngiltere ve diğer Türkiye düşmanları! Şunu iyi bilin ki sizinle mücadele ederken hayatını kaybeden polisimiz, askerimiz ve sivil insanlarımızın hepsi "Şehit" oldular ve Cennet'e gittiler. Ama sizin pis canlarınız Cehennem'in dibine gidecek ve inşallah ilanihaye ateşte yanacaksınız. Allah adildir, intikam alıcıların en hayırlısıdır.

Şehidin âhiretteki mükâfatı hakkında Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyururlar:

"Allah katında şehit olan kimse için altı haslet vardır:

1. Dökülen ilk kanı ile beraber bütün günahları affolunur.

2. Cennet'teki makamı kendisine gösterilir.

3. Kabir azabından kurtulur.

4. En büyük korkudan (Cehennem korkusundan) emin olur.

5. Kendisine iman elbisesi giydirilir.

6. Güzel gözlü hurilerle evlendirilir ve akrabalarından yetmiş insan hakkında şefaati kabul olunur."

Haydi yolun açık olsun Şehidim. İmreniyorum sana, gıpta ediyorum. Peygamber Efendimiz’e bizden de selam söyle.

Allah şehitlerimizin analarına, babalarına, kardeşlerine, eş ve çocuklarına sabırlar versin.

"Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber."

Peygamber Efendimiz’in kucağını açtığı yerde bize söz de düşmez, kelam da, vesselâm..

Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...