Çarşamba, 04 Ocak 2017 12:46

Akl Etmek

Rabbimin muhteşem olarak yarattığı makiney-i İlahi olan insan; varlığı ile kendisinin yapacağı her işte kendine en güzel modeldir. Yunus Emre’nin dediği gibi,’’  İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’’

İşte bu okumaları çok iyi yapan Üst Akıl dünyada ki işlerini kendince yürütmektedir. Özellikle dünyanın her yerinde yaptığı sosyolojik ve antropolojik okumalar üzerinden yeri geldiğinde revize ettiği yüzyıllık planlarla hedeflerine ilerlemektedir. Şunu iyi anlayalım ki, insan da akıl tektir ve vücudun tümüne komuta etmektedir. Bunun gibi üst akıl da tektir. Ve dünya vücudunu yönetmeye çalışmaktadır. Nasıl ki insan icraatlarını kendi aklının komutları ile yerine getirir, vücudunda başka akıl aramaz bunun gibi biz de dünya da yaşanan olaylar Üst Akıla verilince tek bir yer anlamalıyız. İnsanın aklıyla nasıl ki yönlendirdiği uyardığı birçok organı, duyusu varsa, Üst Akıl da aynı yöntem ile çalışmaktadır. Rabbim; Kur’an-ı Kerim de nasıl ki insanı ‘’ Akl etmiyor musunuz? Düşünmüyor musunuz vb.’’ ifadelerle uyararak, aklını doğru kullanması için uyarıyorsa, çeşitli dönemlerde Üst Akıl konumunda ki Yönetimleri biz insanoğlu da yeri ve zamanı geldiğinde uyarmalıyız.

Son yüzyıllarda Üst Akıl konumunu elinde tutan ve dünyayı hedeflerine gitmek için çekinmeden zulme sürükleyen, özellikle de dünyanın idari, coğrafi, vicdani merkezi durumunda olan Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren Yahudi Lobisini tek uyaracak ve yola getirecek, ihlaslı imana sahip Müslümanlar olduğundan İslam dünyasını paramparça yapacak planları yüzyıllardır uygulamaktadırlar.

Orta Doğu’nun en kritik konumun da olan ve son yıllarda Üst Akılı yaptığı zulümlere karşı hizaya çekme eylem ve söylemleriyle Üst Akılın icraatlarına taş koyan bir Millet ve Ülke olarak, Üst Akılın tüm organlarıyla üstümüze geldiği bir durumdayız. Millet ve Devletçe yaşadığımız her türlü hain eylem, yöntem, araç ve hedefler Üst Akıl eseri olduğunu gösteriyor. Nasıl mı?

Şimdi en son olaya bir bakalım;

• Katil Doğu Türkistanlı
  • Elindeki silah muhtemelen keleş
  • Attığı bombalar ABD yapımı ve ABD Özel Kuvvetlerde kullanılıyor
  • Katil profesyonel bir silah kullanıcı ve Muhtemelen Deaş mensubu
  • Yer Türkiye ve İstanbul
  • Yılbaşı kutlaması
  • Bir iç kaos ve Hristiyan aleminde bir İslam düşmanlığını artırıcı hedef
  • Ünlü bir mekân ve sahibi faklı bir vasfa sahip ve birçok faktör

Bu kadar birbirinden uzak duran hususlar ancak bir Üst Akıl tarafından kullanılabilir ve bir araya getirilebilir. Bir de daha önce olan terör eylemlerinde yanımızda durmayan ve Türkiye’yi tehlikeli bir ülke ilan eden batılı liderler ve basının hemen taziye dilekleri, bayrağı yarıya indiren bir NATO ve ‘’Türkiye’ye tatile gidin’’  diyen the independent gazetesi köşe yazarı Simon Calder.;  Ne kadar şirinler değil mi?! Yoksa asıl maktulü gizleme operasyonu mu?

Evet, biz vazifemize bakalım ve bu ÜST AKILI durdurmak ve Aklını almak için Rabbimin bize verdiği emirleri yerine getirerek, Akl edelim, Kardeş olalım, birbirimize yalan söylemeyelim ve birbirimizi aldatmayalım böylece UHUVVETİMİZİ, MUHABBETİMİZİ, İTTİHADIMIZI, TESANÜDÜMÜZÜ artıralım. Artıralım ki bölünmeyelim, parçalanmayalım bilakis iri ve diri olalım. HAK için, ADALET için SULH için ÜST AKIL olalım. Çünkü vakit şahs-i manevi için hilafet zamanıdır.

Sadık Güray Balatekin

Balkanlar, Orta Doğu ve Asya Gelişmeleri Uzmanı