Çarşamba, 04 Aralık 2019 11:08

LÜTUF, DUA VE KIYAM

Rabbimin lütfuna erişenin sırtı yere gelmez ihya olur, huzur bulur. Rabbim lütfunu; Prof. Dr. Nevzat Tarhan Hoca’nın bir sohbetinde dinlediğim ‘’ Cenab-ı Hak hadisat dili ile konuşur ‘’ sözün de makes bulan hadisat diliyle ihsan etmektedir.

Rabbim şu an bizlere Cennet gibi bir vatanda yaşama ve kıyama kalkma lütfunu bahşetmektedir. Malum olduğu üzere etkin kuvvet ve hâkimiyet durum üstünlüğünü elde tutmakla olur. Bunun için çok güçlü olmak gerekmeyebilir. Bir vadiye giren bir taburu, bir makineli tüfek yuvası durum üstünlüğü sağlayan bir noktadan ateşle durdurabilir. İşte Orta Doğu dünya hâkimiyetinde söz sahibi olmak için durum üstünlüğü sağlayan çok kritik jeopolitik bir coğrafyadır. Bu yüzden yüzyıllar boyu beşeriyet etkin bir dünya hâkimiyeti için bu bölgeyi elde tutmaya çalışmış ve nerede olursa olsun tüm dünya savaşları direk veya dolaylı bu bölge de hâkimiyeti ele geçirmek için olmuştur. Çünkü Orta Doğu’ya hâkim olan dünyaya hâkim olur.

Bu bölgede gelişen en son hadiseler neticesinde, Rabbim, İ’la-yı Kelimetullah için yüzyıllardır gözünü kırpmadan mücadele eden ve bir süreliğine dünya hâkimiyeti sekteye uğratılan bu aziz milletimize, aziz ümmetin duasıyla tekrar kıyama kalkmayı nasip etmektedir. Bölgede ve bununla bağlantılı dünyada son yaşananlar, Rabbimin hadisat diliyle bu kıyamı lütfettiğinin bir göstergesidir.  ÜMMET DUADA, RABBİM LÜTUFDA, AZİZ MİLLETİMİZ VE AZİZ ÜMMET KIYAMDA…

Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin dediği gibi “Musibet şerr-i mahz olmadığı için, bazan saadette felâket olduğu gibi, felâketten dahi saadet çıkar. Eskiden beri i’lâ-yı kelimetullah ve bekâ-yı istiklâliyet-i İslâm için, farz-ı kifaye-i cihadı deruhte ile kendini yekvücut olan âlem-i İslâma fedaya vazifedar ve hilâfete bayraktar görmüş olan bu devlet-i İslâmiyenin ( Osmanlı) felâketi, âlem-i İslâmın saadet-i müstakbelesiyle telâfi edilecektir...Evet, ümitvar olunuz. Şu istikbal inkılâbı içinde, en yüksek gür sada İslâmın sadası olacaktır!” Ve biliyoruz ki, "İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül ise saadet-i dareyni iktiza eder."

Lütfuna müştak ve müteşekkir olduğumuz Rabbimiz, iman aşkı ile dolu milletin ve ümmetin, KARDEŞLİĞİNE, MUHABBETİNE, UHUVVETİNE, TESANÜDÜNE VE İTTİFAKINA bakmaktadır. Kim fitne ile bunu bozar, hain olarak büyük vebal altındadır.

YAŞASIN SIDK, ÖLSÜN YE’İS!    YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM!

Sadık Güray Balatekin

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...