Cumartesi, 04 Ağustos 2018 19:43

ABD’nin Rahip Brunson Aşkı ve Düşündürdükleri

FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanan ABD’li rahip Brunson mahkeme tarafından sağlık durumu gerekçe gösterilerek ceza ve tutuk evinden çıkarılarak evinde gözetim altına alındı. Ancak ABD’nin başkanı Donald Trump ve onun Evangelist-Siyonist yönetimi Türkiye’nin yasa sınırlarını zorlayarak yaptığı bu inceliği kavrayıp teşekkür edecekleri yerde, bundan cüret alarak rahip Brunson’un tamamen serbest bırakılması isteğinde ısrar ettiler. Bu aşırı istek FETÖ ve PKK ile bağlantıları tespit edilen rahip Brunson’la birlikte, ABD’nin gizli devletinin de Türkiye aleyhine yaptıklarının ortaya çıkacağı korkusunu akla getiriyor. Rahip Brunson tek başına hangi yetki ile defalarca FETÖ ve PKK teröristleri ile görüşebiliyor? Bir rahibin terör örgütleri ile birlikte olmak için yaptığı seyahatler ne ile izah edilebilir? ABD’nin sıradan bir rahip için müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerini kendine bile zarar verecek şekilde germesi mümkün mü? ABD’nin Türkiye’yi kendi eyaleti gibi görerek haddini aşan istek ve söylemleri diğer devletler için gözdağı değil mi?

Türkiye’ye karşı haddini aşan ABD, rahip Brunson’un serbest bırakılmaması halinde bir dizi yaptırımlar uygulayacağını beyan etti. Bu çerçevede ABD Hazine Bakanlığı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararını açıkladı. ABD’nin yaptırım kararına İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu “Amerika’da bir malımız var o da FETO. Onu da orda bırakmayız” diyerek ders alınacak bir açıklama yaptı. Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül de “Türkiye dışında dikili bir ağacım yoktur” diyerek yaptırımın anlamsızlığını ortaya koydu.

ABD’nin iki bakanımıza yönelik yaptırım açıklaması kişilere, hükümete değil, milletimize ve devletimize yöneliktir.Rahip Brunson’nun milletimizi ve devletimizi hedef alan teröristlerle yaptığı işbirliğini gösterir bilgi ve belgeler savcılık iddianamesinde mevcuttur. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde rahip Brunson’un FETÖ ile PKK arasındaki ilişkilerine ait vahim iddialar ortadadır. 15 Temmuz milletimizin istiklaline ve istikbaline karşı yapılan kanlı darbe girişimidir. Milletimizin üstün cesaret ve fedakarlığı ile bertaraf edilmiştir. Verilen mücadelede 250 şehidimiz, binlerce gazimiz vardır.  Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve milletimiz suçlu kim olursa olsun cezalandırılarak adaletin yerine getirilmesini beklemektedir. ABD’nin rahip Brunson’u koruyuculuğundan bir kere daha anlaşılıyor ki ABD 15 Temmuz darbe girişiminde taraftır hem de Mısır’da olduğu gibi darbecilerden taraftır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve İP ortak bildiri ile bakanlarımıza yönelik ABD’nin yaptırım kararını şiddetle protesto ederek milletimizin haklı sesi oldular. Partilerimizin ortak bildirisi Türkiye’nin muz cumhuriyeti olmadığını, hukuk devleti olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterdi. Dışişleri bakanlığımız da bakanlarımıza karşı alınan kararın yanlış olduğunu, dönülmesi gerektiğini, dönülmediğinde de karşılıksız kalmayacağını ilan etti.

ABD anlamalıdır ki yıllarca zayıf ülkelere yaptığı tehdit ve yaptırımlarla kabul ettirdiği kararlarını artık Türkiye’ye kabul ettiremeyecektir. Türkiye eski Türkiye değildir. ABD’nin başkanı Donald Trump ülkesinde ve dünyada sürekli prestij kaybetmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye ise, dünya da sürekli prestijkazanarak milletimizin haklı gurur kaynağı olmaya devam etmektedir. Türkiye’nin “Güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu” bir dünya kurma ideali vardır. Milletimizin gönlünde geçmişten gelen, zorbalığa direnen “Yeni bir dünya kurulur. Türkiye de bu dünya da saygın yerini alır” ülküsü her zaman tazeliğini korumaktadır.

Türkiye son yıllarda yaptığı atılımlarla savunma sanayisini geliştirmiş ve savunma silahlarının  %70’ni öz kaynaklarından karşılar hale gelmiştir. Türkiye güçlenen ekonomisi ve bütçesine göre dünyada en fazla yaptığı yardımlarla mazlum milletlerin hamisidir. Milletimiz tarihinde Çanakkale, Büyük taarruz, 15 Temmuz gibi nice zaferlere ve kahramanlık destanlarına sahiptir. ABD ve yandaşlarının tehdit ve yaptırımları Türkiye’nin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Bu krizde FETÖ ve PKK yandaşlarının sosyal medyada ABD yanlısı, Türkiye aleyhtarı paylaşımları hainliğin vardığı boyutları göstermesi bakımından ibret vericidir. Türk milleti her türlü zorluğun altından kalkacak güç ve kudrettedir. Her zaman olduğu gibi galip olan hak ve adalet olacaktır. Selam ve dua ile…

Son Düzenlenme Cumartesi, 04 Ağustos 2018 20:26
Mehmet İnkaya

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...