Pazartesi, 06 Ocak 2020 12:10

MEHDİ’Yİ (A.S.) BEKLERKEN!

ASSAM 19-20 Aralık 2020 tarihlerinde 3’üncü Uluslararası İslam Birliği Kongresi’ni “ASRİKA[i] Ortak Savunma Sanayi Üretimi” başlığı ile gerçekleştirdi. Kongreye 45 ülkeden 200 akademisyen ve STK katıldı. Kongre kayıt masası verilerine göre kongreye giriş için 750’den fazla kişi giriş kartı bastırdı. Rakamları şunun için veriyorum; bir stratejik araştırmalar merkezi tarafından düzenlenen bir toplantı için gerçekten rekor seviyede bir katılımdan ve ilgiden bahsediyoruz. Etkinlik organizasyonu olarak çok başarılı bir çalışma çıkardı ASSAM. Hem de ufak bir efor sarf ederek yaptı bu başarılı çalışmayı.

Organizasyonu bir de akademik katılım açısından değerlendirir isek; İslam Birliği kavramını duyunca tüyleri diken diken olan kesimlerin dışında her kesimden her görüşten akademisyen katıldı. Buna rağmen gelecek yıl dördüncüsü icra edilecek olan kongreye akademik katılımın daha kapsamlı olması için daha titiz bir çalışma yürütmek azmindeyiz.

ASSAM 2018 – 2023 arasında 7 kongre icra etmeyi planlamaktadır. Bunlardan üçünü planladığı gibi icra etti.

Kongrenin birincisi ASSAM’ın merkezi olan İstanbul’da, Üsküdar Üniversitesi, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve İslam Dünyası STK Birliğinin (İDSB) işbirliği ile 23-24 Kasım 2017 tarihinde yapıldı.

Birinci Uluslararası ASSAM İslâm Birliği Kongresine 27 İslâm Ülkesinden Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve akademisyen katılmış 11 Ülkeden 31 akademisyen tarafından bildiri özetleri sunulmuş ve bildiriler ASSAM web sitesinde yayınlanmıştır.[ii]

Kongre sonucunda İslâm Ülkeleri Parlamentosu”nun kurulması ve her İslâm Ülkesinin Bakanlar kurulunda İslâm Birliği Bakanlığı” ihdas edilmesi gerektiği kanaatine varılmış ve ASSAM Yönetim Kurulunca onaylanan İslâm Ülkeleri Konfederasyonu Deklarasyonu” ayrıca 29 ülkeden 70’i Türkiye’den 109 STK yetkilisi tarafından da imzalanarak basın vasıtasıyla dünya kamuoyuna duyurulmuştur.[iii]

Ayrıca bildirilerde vurgulanan hükümler dikkate alınarak İslâm Ülkeleri Konfederasyonu için model bir Anayasa taslağı hazırlanmıştır.[iv]

Kongremizin ikincisi yine ASSAM’ın merkezi olan İstanbul’da Üsküdar Üniversitesi, Adaleti Savunanlar Derneği, İslam Dünyası STK Birliği (İDSB) ve Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği / International Union Of Muslim Scholars (IUMS)’nin işbirliği ile 1-2 Kasım 2018 tarihinde yapılmıştır.

İkinci Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongresine; 29 İslam Ülkesinden Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve akademisyen katılmış, 15 Ülkeden 66 akademisyen tarafından 58 bildiri sunulmuş, bildiriler ASSAM Uluslararası Hakemli Dergisinde (ASSAM-UHAD) ve ASSAM web sitesinde elektronik ortamda yayınlanmıştır.

İkinci Kongrede sunulan bildiriler ve Kongre sonuç raporu dikkate alınarak, Birinci kongre deklarasyonunu da kapsayacak şekilde bir bildirge hazırlanmış, karar verici mekanizmalara, İslâm Dünyasından tüm davetli ve katılımcılara ve dünya kamu oyuna sunulmuş ve ASSAM web sitemizde yayınlanmıştır.[v]

Bütün Bunları Mehdi’yi Beklerken Yaptık!

Biz İslam Ülkeleri birlik oluştursun diye uğraşırken Türkiye dışındaki mihraklar tarafından yönetilen bir koro da İslam Ülkelerinin birleşmesi için gereken mevzuatı oluşturmamızı engellemek, yapılan çalışmaları karalamak, ortaya çıkarılan eserleri küçümsemek için organize bir çalışma yürüttü.

1 yıldan fazladır internet sitemizde yayında olan ASSAM’ın hazırladığı ASRİKA İslam Ülkeleri Konfederasyon Model Anayasasını 19 Aralık’ta kongre sırasında basılı kitap olarak dağıtmamız üzerine aniden uyanan bazı çevreler dış basına servis ederek 10 gün sonra FETÖ bağlantılı İngilizce yayın yapan Nordic Monitör (İsveç)[vi] - [vii], yunanca yayın yapan Penta Postagma (Yunanistan)[viii], Arapça yayın yapan İrem News (Birleşik Arap Emirlikleri)[ix] kanalları gibi farklı dil ve bölgelerden fakat aynı içeriğe sahip yayınlarla itibarsızlaştırma çalışmasına başladılar. İşlenen tema ASSAM’ı Erdoğan’ın Halifeliğini ilan etmesi için alt yapı hazırlamak ile suçlamaktı. İçeride ASSAM’ın çalışmalarını ve kurucusu Adnan TANRIVERDİ’yi itibarsızlaştırma çalışması ise “Mehdi’yi bekleme bahanesi sizi tembelliğine düşürmesin” uyarısı yaptığı konuşmadan bir cümleyi cımbızlayarak “Mehdi’nin gelmesi için çalışma yapıyoruz” algısı oluşturmaya çalışmaktı. “Mehdi’yi beklemeyi bırakın! İslam Birliği oluşturmak için yapacağımız bir çalışma yok mu?” açıklaması bu kadar mı çarpıtılır?

Hesap şöyle işliyor;

1)     ASSAM İslam Dünyasını şimdiye kadar yapılmayana yönlendirip içine girdiği kısır döngüden çıkarmaya çalıştığı için bitirilmelidir.

2)     ASSAM’ı bu çalışmaları yürütecek şekilde sevk idare eden Adnan Tanrıverdi aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Güvenlik Dış Politika Kurulu üyesi olarak son yıllarda Şahin Dış Politika uygulanmasında önemli katkılar verdiğinden itibarsızlaştırılmalıdır.

3)     ASSAM ve Adnan Tanrıverdi, Erdoğan tarafından yönlendiriliyor intibaı oluşturularak batı dünyasında Erdoğan Osmanlı’yı tekrar canlandırmak için çalışıyor yaygarası ile karşı cephe oluşturulmalıdır.

Buradan tüm İslam Dünyasına tekrar açık ve net çağrı yapmak istiyorum;

Mehdi’yi (a.s.) beklemek yerine İslam Ülkelerinin Birlik oluşturması için var gücünüzle çalışın! Allah (c.c.) sizi Mehdi’yi bekleyip beklemediğinizden değil Müslümanlar olarak birlik beraberlik oluşturma yolunda ne yaptığınızdan hesaba çekecektir.

Her şeye rağmen tüm bu yazdıklarımı okuyup anlayamayacak köşe yazarları ve yorumcular, duyduklarını idrak edemeyecek siyasetçiler ve hayatın gerçeklerine şehla baktığı için gerçeği göremeyecek kişiler çıkacaktır. Onlara da yardımcı olmak babından bu makalenin içinden cımbızlayıp alacağınız Mehdi kısmı bir üst paragrafta yer almaktadır. Bunun dışında yazacağınız her şey karalama, karartma, gizleme, yok sayma, maniple etme, trollemekden öteye gitmeyecektir.

Melih Tanrıverdi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...