Pazartesi, 13 Ocak 2020 14:39

Dar kafalara Geniş fikirler sığar mı?

ASSAM adından da anlaşıldığı gibi… Ah pardon böyle kısaltma ile yazınca okuma ve araştırma özürlü kimseler anlayamıyor değil mi! Açık açık yazalım. ASSAM – Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi adından da anlaşıldığı gibi bir STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ… Yani başka bir deyişle Sosyal Bilimler Alanında araştırmalar yapan bir merkezden bahsediyoruz. Burada ASSAM’ın bilimsel konumunu tanımlıyoruz. Tabi ki ASSAM’ın bir de kurumsal boyutu var ki bu tarafta da ASSAM kurumsal yapılanmasını bir dernek olarak yürütmektedir.

ASSAM’ın yürüttüğü çalışmalarla uzaktan yakından ilgilenmeyen, hiçbir çalışmasını incelemeyen (çünkü anlayacak kapasiteye sahip değil) yazarlar kulaktan dolma bilgilerle oturup ASSAM hakkında köşe yazıları ve makaleler yazar oldular. Kulaktan dolma bilgiler deyince tam olarak dolduruşa gelmekten bahsediyorum. Bilimsel manada bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup bir de ahkam kesmek cehaletin boyutlarını ifşa etmekten ileri gitmiyor.

Aslında her şey bir merkezden düğmeye basılarak yürütüldü. Neden mi böyle düşünüyorum çünkü 13 Aralık 2019 tarihinde ASSAM Kongrelerinin video kanalında[i] yayınlanıp sosyal medyada paylaşılan[ii] ardından 19 Aralık 2019 tarihinde tekrarlanan röportaj[iii] kırpılarak ve cımbızlanarak 29 Aralık 2019 tarihinde eski bir vekil tarafından[iv] zıt mana verilerek kamuoyuna servis edildi. Aslında o röportajın ana fikri “İslam Ülkelerinin Birleşmesi yolunda çalışmamız gerekliliğini” vurgulamak ve “Mehdi (a.s) gelip Müslümanları kurtarsın kolaycılığına kapılmadan çalıştığımızı” ortaya koymaktı. Yaklaşık 15 günlük tezvirattan ve yaptığımız bir çok açıklamadan sonra aslında bir yanlış anlamayla karşı karşıya olmadığımız ve bilinçli bir linç kampanyası ile söylediğimiz her kelimeye ve yaptığımız her şeye rağmen karalama kampanyasına maruz kaldığımız açık seçik ortaya çıkmış bulunuyor. Baksanıza eski vekilimiz kendisine verilen cevaba verdiği cevapta aslında cevabı hiç dinlemediğini ifade ediyor[v]. Düğmeye basılmış… Düğme uluslararası merkezlerin elinde ve bu merkezlerin tekerine çomak sokmamıza izin verilmeyeceğini gözümüze sokuyorlar. Eski vekile bu videoyu servis edenler onun üzerinden de avuçlarında tuttukları basın yoluyla konuyu köpürtüp durmaktalar.

Biz Mehdi (a.s.) beklemeyin diyoruz. Vay Mehdi’yi mi ilan edeceksiniz diyorlar…

Biz İslam Ülkelerinin birleşerek ortak bir güç oluşturması için gereken mevzuat zincirinin ilk halkası olan Anayasa Modeli için taslak hazırladık diyoruz. Vay Türkiye Cumhuriyeti anayasasını mı değiştiriyorsunuz diyorlar.

Dünya süper güçleri arasında İslam Ülkeleri olarak yerimizi almamız lazım diyoruz. Vay bir dernek olarak suç işliyorsunuz diyorlar.

Uluslararası güçlerin derdini anlamak mümkün de yerli – milli – ulusal olduklarını iddia edenlere ne oldu. Dar kafalara geniş ufuklardan gelen aydınlık fikirler sığar mı? Hep bir ağızdan bağırıyorlar “sığmaz”!

İttihadı İslam her Müslümanın üzerine farzdır. İslam Dünyası adım adım birleşme yolunda ilerliyor. Karalama kampanyaları, suç duyuruları, iç basında farklı propagandalar ile dış basında farklı propagandalar ile yürütülen operasyonların bizi yıldırmayacağını herkes farkında…

Ümitvarız… Şu istikbal inkilabı için de en gür seda İslamındır!

[i] ASSAM Kongre Video Kanalı https://www.youtube.com/c/ASSAMcongress

[ii] ASSAM Başkanı Adnan Tanrıverdi, ASSAM'ı ve İslam Birliği Kongrelerini Anlatan Röportaj https://youtu.be/YPfj3I-crog

[iii] https://akittv.com.tr/video-galeri/1491-3-uluslararasi-assam-islam-birligi-kongresinde-neler-konusuldu

[iv] https://twitter.com/MetinerBasin/status/1211337250446942208?s=20