Perşembe, 26 Nisan 2012 16:36

Güncelle(n)mek

Bilgi çağında teknolojinin son sürat geliştiği bu dönemde dilimizden düşmeyen ve günlük faaliyetlerimizde vazgeçemediğimiz bir eylem “GÜNCELLE(N)MEK” Peki bu kadar gerekli ve önemli mi?

Elbette ve tabii ki; bunun en basit örneği her gün kullandığımız ve hayatımızın bir parçası olan bilgisayar. Eğer gerekli bilgisayar program güncellemeleri zamanında yapılmazsa elimiz kolumuz olan bu cihaz bütün etkinliğini yitirir. Bu da bizim etkinliğimizi zafiyete uğratır.

Bunun gibi bizlerinde hayatımızı, fikirlerimizi ve faaliyetlerimizi güncellememiz elzemdir. Eğer “ Güncellenmezsek” şimşek gibi geçen, bir çağlayan gibi akan ömrümüzü etkin kullanamayız ve mahşerde hesap vermesi de güç olur. Çünkü Cenab-ı Hak bizlere Kur’an-ı Kerim de “ Ey iman edenler iman ediniz.( Nisa suresi 136) emriyle, Resul-u Ekrem Efendimiz “ iki günü eşit olan ziyandadır” Hadis-i Şerifiyle bizlere güncellenmeyi 1400 yıldan fazladır öğütlemektedirler. Bu sebeple bir Mümin ve Müslüman olarak bu öğütlere uymamız elzemdir ve önemlidir. Aksi takdirde Ahirete hazırlanmamız etkinliğini kaybedecek ve bizler zarara uğrayacağız.

Devletler de böyledir. Hangi devlet kendini hızla gelişen dünya olaylarına karşı ne kadar güncelleyebiliyorsa o kadar uluslararası etkin bir güç olabilmektedir. İşte bunun bazı örnekleri AB, ABD, Çin ve Ortadoğu’nun fitnesi olan İsrail’dir.

Özellikle İsrail kendini her dönemde süratle güncelleyerek. “ Nil’den Fırat’a “ kadar olan bölgeye sahip olma hedefine uygun hareket etmektedir. Bu öyle bir güncellemedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Genelkurmay 2nci Başkanını kendi emelleri için kullanabilmiştir. Bunu Çevik Bir’in 2002 yılında “Middle East Quarterly” dergisinde “ 28 Şubat post – modern darbesini İsrail için yaptık” diye yazdığı makalesinden anlıyoruz.(1)İsrail devlet politikalarında ki sürekli güncellemelerine son dönemde bariz açığa çıkan “ Kürt Halkı “üzerine senaryoları ile devam etmektedir.

İşte bizlerin yakınımızda cereyan eden bu konuyu çok dikkate almamız ve İsrail’in fitnesine karşı “ İttihat, Tesanüd, Uhuvvet, Muhabbet” güncellemesi ile birlikteliğimizi korumamız ve güçlendirmemiz gerekmektedir.

Bugün Irak 3’lü yapıdadır. Suriye’de de yıkılacak zalim Beşer Yönetimi ardından İsrail’in oyunlarıyla İsrail’in hedefine gidecek yolda gedik açacak kadar da olsa Suriye de “Kürt Halkı ”üzerinden bölünme tehlikesi ile karşı karşıya gelinilebilir .( Irakta olduğu gibi)

Evet şimdi “İTTİHAT, TESANÜD, UHUVVET VE MUHABBET” güncelleme programını şahsımızda, milletimizde ve İslam âleminde etkin yükleme zamanıdır.

 

Referans:

(1) 15.04.2012 haber 7 web sitesi

Son Düzenlenme Cumartesi, 28 Nisan 2012 12:21
Sadık Güray Balatekin

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...