Perşembe, 02 Temmuz 2009 05:29

Allah'a İman Fikrini İşler Gibi Görünen ve İnternette Dolaşan Yanlış bir Hikaye

Allah’a İman Fikrini İşler Gibi Görünen ve İnternette Dolaşan Yanlış bir Hikaye

Prof. Does Evil Exist bir dersinde: “- Şimdi size ispat edeceğim. Eğer tanrı varsa kötüdür” der ve anlatır. Ardından, A.Einstein ona soru sormaya başlar ve onun tezini şöyle çürütür:

Prof. Does Evil Exist: “- Şimdi size ispat edeceğim. Eğer Tanrı varsa kötüdür. Yaratılmış her şeyi yaratan Tanrı mıdır? Eğer Tanrı her şeyi yaratmışsa, kötülüğü de o yaratmıştır. Bunun anlamı: Tanrı kötüdür.”

Bu sözlerden sonra, A.Einstein söz alır ve profesöre sorar: “- Affedersiniz profesör. Soğuk gerçekten var mıdır?”

Prof. Does Evil Exist: “- Nasıl bir soru bu. Tabii ki vardır. Hiç soğukta bulunmadın mı?

A.Einstein : “- Aslında efendim, soğuk diye bir şey yoktur; fizik kanunlarına göre gerçekte soğuğu bize düşündüren şey, ısının yokluğudur.

“- Gerçekte karanlık var mıdır profesör?”

“- Tabii ki, vardır.”

“- Yanıldınız efendim. Karanlık ta gerçekte var olmayan bir kavramdır. Karanlık, aslında ışığın yokluğudur. Işık, üzerinde çalışacağımız bir konu; ama karanlık değil. Kötülük yoktur. Tıpkı karanlıkta ve soğukta olduğu gibi.  Tanrı kötülüğü yaratmadı. Kötülük sadece bir insanın kalbinde Tanrı sevgisi olmaksızın gerçekleştirdiği şeylerden ibarettir.”

Din de bir bilimdir. Din eğitimini okullarımıza geri getirin.

Makedonya Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı

1 - "Does Evil Exist" İngilizcede bir soru cümlesidir; "Şeytan var mıdır?" manâsındadır ve bu bir profesörün veya herhangi bir kişinin ismi olamaz. Einstein’in hayat hikayesinde de, bu isimde bir profesörün talebesi olduğuna dair hiçbir delil ve bilgi yoktur.

2 - Allah, herşeyi ve dolayısiyle kötüyü de yaratmıştır. Var olan bir şeyi, O'nun yaratma fiilinin dışında kabul etmek, Allah’tan başka bir yaratıcıyı daha kabul etmek gibi olur ki; bu da en büyük günah olan "şirk"tir. Bu yanlış hikayede, suret-i haktan görünmeğe çalışılarak, bilerek veya bilmeyerek, “şirk” fikri neşredilmektedir.

3 - "Halk-ı şer, şer değildir; kesb-i şer, şerdir." (Kötülüğü yaratmak, kötü değildir; kötülüğe talip olup onu almak kötüdür). Allah, dünyadaki imtihan sırrı ile iyiyi de kötüyü de yaratmış ve onların arasında seçim yapmayı bize bırakmıştır . Hangisine talip olup elde ettiğimize göre de, dünyada bizi imtihan etmektedir.

4 – Bu yanlış hikayenin sonunda, “Din de bir bilimdir. Din eğitimini okullarımıza geri getirin.” cümlesi ve güya “Makedonya Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı”nın imzası yer almaktadır. Din bir bilim değildir. Din başka, bilim başkadır; ancak, gerçek dinin bilime ters düşmediği söylenebilir. “Makedonya Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı”, din eğitimini okullarına getirecek, bunun müfredatını hazırlayıp Makedonya Cumhuriyetinin yetkili kurulları ve makamlarınca kabulü için çalışacak bir kuruluştur; “Din eğitimini okullarımıza geri getirin” diye, bu yanlış hikayeyi dayanak yaparak, başkalarına niye çağrıda bulunsun?

Prof.Dr.Mustafa NUTKU

Prof.Dr. Mustafa Nutku