Pazartesi, 15 Ağustos 2011 12:35

ASDER İftarı 2011

13.08.2011 Cumartesi akşamı Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) gönüllüleri ile iftar yemeğinde beraberdik. Bu organizasyon daha önceki iftar ve toplantılara göre oldukça neşeli ve güzel geçti. Özellikle askeri kimlik kartlarını ve yeşil pasaportlarını alan YAŞ mağduru askerlerin yüzleri gülüyordu. Kararname mağduru olup verdikleri dilekçelere “Ret” cevabı alan mağdurlar ise mahzun bir duruş sergiliyorlardı.

İftarda ASDER Genel Başkan Yardımcılarından Emekli Binbaşı Gürcan Onat gelen telgrafları okudu, aynı zamanda Sakarya şiirini okuyarak gelenleri coşturdu. İftara katılamayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın telgrafları büyük alkış aldı.


ASDER Onursal Başkanı Em. Tuğamiral Adnan Tanrıverdi, ASDER Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ASDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alper iftar sonrasında yapmış olduğu konuşmalarda bugünlere nasıl gelindiğini kısaca anlatarak ASDER’in haklı mücadelesinden bölümler aktardılar.


Ankara Temsilcisi Em. Kur. Albay Mehmet Yavuz Ay ise yeni yasa ile ilgili askeri yetkililerden almış olduğu bilgileri aktardı. En geç Eylül ayı sonunda atama isteyen Yaşzedelerin işlemlerinin tamamlanacağını ve bu konuda çalışmaların son safhaya geldiğini bildirdi. Bakanlar kurulunun 15 günde bir toplandığını ve atamaların bu bakanlar Kurulu kararı ile yapılacağını ifade eden Ay, kuvvet komutanlarının bu işlemlere olan bakış açısını da anlattı. Özellikle emekliliğini isteyerek ucuz kahramanlık yapan kuvvet komutanlarının Yaşzedelerin kanun kapsamındaki işlemlerine engel olmaya çalıştığı ve direniş gösterdiği örneklerle anlatıldı.


Mahkemesi devam eden generallerin terfi ettirilmesi için gayret gösteren bu generaller amaçlarına ulaşamadı. Fakat yeni Genelkurmay Başkan Vekili Özel, bunların emekli edilmesini önledi. Askeri vesayetin kaldırılması bakımından yaşanan bu olumsuz gelişmeye rağmen Yaşzedelerin kanunla yapılması gereken işlemlerinde ise hız kazanıldığı, sümenaltı edilen dosyaların onaylanmaya başladığı anlaşılmış oldu.


Ülkemizdeki yeniden yapılanmanın özellikle sivil bir anayasaya olan ihtiyacın bir an önce hayata geçirilmesi konusundaki lüzumu, konuşmaların ortak noktası idi. Bir diğer önemli konu ise, kapsam dışı kalan mağdurlara yönelik yapılması gereken çalışmaların ifade edilmesi oldu.


Haliç’in güzel kıyısında yenilen iftar yemeğinden sonra akşam namazını müteakip uzak yoldan gelenler uğurlandı ve teravih namazı kılınarak bu güzel Ramazan buluşması sona erdi.


Bu arada ASDER Genel Merkezinin yeni binasına taşındığı ve Aksaray’daki İSKİ binasının hemen yanı başında faaliyetlerine başladığı bilgisi verildi.


Müspet hareket prensiplerini kendine düstur edinen ASDER’in bu güzel çalışmalarına devam etmesini diliyor, orduda yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için katkıda bulunan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.

 

{phocagallery view=category|categoryid=53|detail=0|displayname=1|displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

Son Düzenlenme Salı, 16 Ağustos 2011 09:32
Vehbi Horasanlı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki Mustafa Düzenli Pazartesi, 15 Ağustos 2011 16:04 yazan Mustafa Düzenli

    Bu zamana kadar verdikleri emeklerden dolayı, zalimin zulmüne seyirci kalmadıkları için başta Adnan Paşamız olmak üzere Tüm Asder Yönetici, üye ve gönüllülere hayırlı ramazanlar dilerim . Nice nice iftarları birlikte açmak temennisiyle. Allah Razı olsun. (Re'sen Emekli Astsubay Mustafa Düzenli)

    Raporla
  • Yorum Linki Çetin ZAMANTIOĞLU Pazartesi, 15 Ağustos 2011 14:47 yazan Çetin ZAMANTIOĞLU

    Bir gece kervan halkına katışmış, gayet vasi bir çölden geçiyordum. Pek yorgun olduğum için bir kenarda yattım, uyudum. Deveci geldi ; kalk, dedi kervan geçti gitti. Sen ne yapıyorsun? Gözünü aç, bak ; Yolda kervandan eser varmı ?
    Sonra kalktım, koşarak kervana yetiştim..
    Mademki dünyada bulunuyoruz, bu çölü geçip de gitmek mecburiyetindeyiz. Sıkıntıya katlanacağız. Katlanmazsak arkadan gelenler yolda uyuyanları ezer geçerler.
    Duranlar için hakkı-ı hayat yok. Beşeriyet durmuyor. Durursan muhakkak EZİLİRSİN !
    M. Akif
    Durma ASDER...

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...