Uyarı

JUser: :_load: 239 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Çarşamba, 16 Aralık 2009 16:35

Millet her şeyin farkında ve sabırla izliyor.Tehdide pabuç bırakmaz

Millet her şeyin farkında ve sabırla izliyor.Tehdide Pabuç bırakmaz.

“Org. İlker Başbuğ Trabzon Limanı'nda demirli olan ve ''Denizlerin Hakimi'' olarak bilinen ''TCG Oruç Reis Fırkateyni'nde düzenlediği basın toplantısında son dönem gelişmeleri değerlendirdi”.(17 Aralık 2009 Haber7.com)

Yerin Trabzon ve basın açıklamasının TCG Oruç Reis Fırkateyni'nde olması çok manidar.

Konuşmasın da Sayın Org.Başbuğ Trabzon halkını ''Mücadele azmi yüksek, zeki, pratik ve çalışkandır. Her şeyden önce milli konulara duyarlıdır. Ülkesi için fedakarlıktan hiçbir zaman kaçınmaz.” diye tanımlıyor. Haklıdır, fazlası yok eksiği var. O da bölge halkının manevi değerlerine de sıkı sıkı bağlılığıdır.

Doğubeyazıt’tan İstanbul’a tayin olduğumda gelirken Karadeniz sahil yolunu kullandım. Hopa’dan Samsun’a kadar geldim. Samsundan Çorum’a geçtim. Uzungöl de konakladım. Sumene Manastırı’nı ve çevreyi gezdim. Seyahatte dikkatimi çeken iki şey oldu. Birincisi hiç evler bitmiyor, yerleşim yerinin biri biterken diğeri başlıyordu. Bu durum insana sanki şehirlerarası gitmiyor da büyük bir şehirde geziyor hissi veriyor. İkincisi de camilerin çok olmasıydı. Üç dört evin olduğu yerde bile bir cami var. Namaz kılmak için hiç sıkıntı çekmedik. Camide tanıştığım insanlar asker olduğumu öğrenince daha sıcak davrandılar. Misafir olmam için davette bulundular. Bu gittiğim her camide aynen tekrarlandı. Milletimiz kendisi gibi askerlerinin de dindar olmasını ister ve sever.

Yaptığı açıklamada Org.Başbug ''Toplumsal huzura giden yolun, ortak değerlerimizin güçlendirilmesinde olduğunu düşünüyoruz. Farklılıklara elbette saygılı olmalıyız. Ancak farklılıklara saygılı olmak her zaman farklılıklarımızı öne çıkarmayı da gerektirmez. Esas önemli olan özellikle bugünlerde binlerce yıllık sahip olduğumuz, bizi birbirimize kenetleyen ortak değerlerin sıkça ortaya koyulmasıdır. Bu ortak değerlere sahip çıkılmasıdır''  diyor.

Ülkemizde çok çeşitli etnik guruplar yaşamakta. Güzel bir tespit, evet bizleri birbirimize bağlayan ortak değerlerdir. Peki nedir bu ortak değerler?

Türk, Kürt, Çerkez, Laz bunların ortak değeri İslam’dır.

Kurum olarak, tanımı yapılmamış ”İrticai tutum ve davranış” yaftası ile Askeri mahkemelere güvenmeyerek hukuku saf dışı bırakıp, yargılamadan inançlarını yaşayan personeli YAŞ kararları ile TSK’dan tasfiye ederseniz, kışlada oğlu yemin ederken başörtülü diye anneyi yemin törenine almaz, tel örgünün dışından seyrettirirseniz ortak değere sahip çıkma konusundaki hassasiyetiniz Millet nazarında zedelenir. ''Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu da hiç kimse unutmaması gerektiği'' sözleriniz boşlukta kalır.

''Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gücünü Türk milletinden aldığını'' bilmeniz Milleti sevindirmektedir. TSK gücünü milletten alır haklısınız.

TSK’nın gönüllülerinde (Erbaş ve Er) millet mozaiği görülüyor. Ne yazık ki profesyonelleri (Subay-Astsubay)  için aynı şeyi söylemek çok zor. Profesyoneller de Millet mozaiğini görmeyi engelleyen Yüksek Askeri Şura var ve yargısız infaza devam ediyor.

Sayın Başbuğ TCG Oruç Reis Fırkateyni'nde ''Bizi en çok üzen ve yaralayan noktalardan biri, TSK içinde bizlere canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin olduğunun düşünülmesi, ileri sürülmesi konusudur'' diyor.

TSK’ ya güç veren Milletin bir ferdi ve 20 yıl hizmet etmiş biri olarak soruyorum.

TSK içinde kanlı hesaplar yapan yok mu?

Milletin oyları ile seçtiği hükümeti tarih de olduğu gibi devirmek için darbe planları yapıp Silivri de yargılanalar içinde TSK personeli yok mu?

Arazilere cephane silah gömenler, müzede çocukları öldürmeyi planlayanlar yok mu?

Faili meçhulden yargılananlar yok mu?

Deniz Kuvvetlerin de iki Oramirale suikast planı iddiası ile tutuklanan teğmenler hangi TSK’dan?

Sayın Başbuğ bu Milletin fertleri, bağrından çıkan ve gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı psikolojik harekat yürütmez.

Millet her şeyin farkında ve sabırla davaları izliyor.Tehdide pabuç bırakmaz. Suç işleyen kim olursa olsun Adalet’e hesap versin istiyor. 17 Aralık 2009

Nurettin YAVUZ

Son Düzenlenme Cuma, 18 Aralık 2009 01:36
Nurettin Yavuz

5 yorum

• Yorum Linki Mehmet ERDİL Pazar, 20 Aralık 2009 20:45 yazan Mehmet ERDİL

"millet pabuç bırakmaz" cümleniz bir iyi niyet temennisi olup asla gerçek değildir. bu millet biliyorsun ki 450 vekili ile başbakanının asılmasına pasif de olsa hiç bir direnç göstermemiştir. amacım milletimizi suçlamak değil pek tabi, zira evvela milletimizin ruhunu çaldılar aslından uzaklaştırıp taklitçi yaptılar ve böylelikle işlerini kolaylaştırdılar. Mesela duyarlı bir vatandaş, bir vekile veya adalet bakanlığına veya başbakana, Y.A.Ş kurumunun toplanma zamanında iki satırlık bir mektup yazarak,"yahu ülkemde neler oluyor şu adamların tasfiye sırrı nedir? atmakla kalmayın hapsede atın yargıdan kaçmak niye lütfen cevap istiyorum" dese herhalde o vatandaşı asmazlar. ve Ankara sallanır. Ama yapmıyor... sende diyorsun ki bu millet pabuç bırakmaz! seni severim kıymetli dostum ama beni güldürdün.Saygılarımla

• Yorum Linki Vehbi Kara Cumartesi, 19 Aralık 2009 03:58 yazan Vehbi Kara

Elinize kaleminize sağlık çok güzel ifade etmişsiniz.
    Haddini aşan askeri bürokratların kulağını çekmek yetmez. Görevden alıp korku yayacaksın bak o zaman bir daha sesini çıkaracaklar mı?
    Başbakanımız herkese karşı dik duruyor lakin askerlerden çekiniyor. Bu iş böyle olmaz biraz cesur olması lazım. Ne yapalım kaderimiz bu! Cesur bir lider görebilecek miyiz?
    Rabbimden Başbakanımız ve hükümet üyeleri için bir parça cesaret ve izan nasip etmesini diliyorum

• Yorum Linki bulentuzman Cuma, 18 Aralık 2009 19:13 yazan bulentuzman

Bunlardan bir taneside 7 erin şehit edilmesi emrini apo vermiş diyor. Apo benim evimde kalmıyor yada hilton otelinde de kalmıyor. Bu emri verdiyse kaldığı yerde duyan, gören, şahit olan, dinleyen yokmuydu? yada işitildi de sümen altımı yapıldı? Bunlara toptan emeklilik zamanı geldi.

Raporla
  • Yorum Linki hacımustafaoğulları Perşembe, 17 Aralık 2009 22:02 yazan hacımustafaoğulları

Kalemine sağlık.Fakat bunları zor adam edeceğiz.Tedavi olmak için önce hasta olduğunu bilmek,doktora ihtiyacı olduğuna inanmak gerek.İşin güzel yanı, millet her şeyi görüyor.Laf ile laf salatasını ayıracak maharete sahip...Saygılar.

• Yorum Linki Talha Perşembe, 17 Aralık 2009 18:08 yazan Talha

Gönlüne, kalemine sağlık güzel net açıklamışsınız. Teşakkürler