Uyarı

JUser: :_load: 459 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazar, 19 Eylül 2010 03:43

YAŞ MAĞDURLARI TARİH SAHNESİNE BAHAR GELİYOR

YAŞ MAĞDURLARI TARİH SAHNESİNE BAHAR GELİYOR

Tarih göstermiştir ki Millet kendine yapılan zulümleri ve zulmü yapan zalimleri asla unutmaz zamanı gelince tokadını atar. Millet kendine 12 Eylül 1980 günü yapılan zulmü de unutmamış, Kaderin garip tecellisi 30 yıl sonra yine bir 12 Eylül günü %58 le darbecilere güçlü bir tokat vurmuş ve 13 Eylül sabahı darbeyi yapanlardan hesap sormak için mahkemelere koşmuştur.

Darbeciler darbe sonrası yaptıkları 1982 Anayasasının 125 nci maddesi ile görevleri arasında TSK dan ayırma işlemi olmayan, 1612 sayılı Kanunla kurulup teşekkül ettirilen YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarını yargıya kapattılar. Anayasanın kabulünden 9 ay sonra 926 Sayılı TSK Personel kanununun da 29.07.1983 tarih ve 2870 sayılı kanun değişikliği ile kadrolaşmaya zemin hazırladılar. Kanun değişikliğinin yapıldığı 1983 yılından bu güne hanımları başörtülü diye ve sadece inançlarının gereklerini yaşama gayretlerinden dolayı 1687 Subay – Astsubay mahkemelerden kaçırılıp YAŞ kararları ile tüm hakları elinden alınarak TSK dan uzaklaştırıldı. Milletin değerlerine ters kadrolaşma adına yapılan bu hileli işlem zulmün ta kendisi idi.

YAŞ zulmüne uğrayanlar tarafından 2000 yılında kurulan ASDER (Adaleti savunanlar Derneği) kurulduğu günden bu tarafa YAŞ zulmünün durması, yalan ve düzmece raporlarla çok sevdikleri TSK’dan uzaklaştırılan binlerce YAŞ mağdurunun TSK’ya dönmek dahil her türlü haklarının geri verilmesi için büyük gayret sarfetti ve etmekte.

Zulmün durması, Adaletin tesisi için fikirleri ile derneğe yön veren, derneğin kuruluşundan bu güne yönetiminde bulunan ferasetli, fedakar ve cesur tüm yöneticilerine, dernek faaliyetlerinde gayret gösteren, her türlü maddi ve manevi fedakârlıkta bulunan üyelere ve gönüllülere binlerce şükran. Özelliklede kendisine devletin sunduğu ayrıcalıklı imkanları elinin tersi ile iterek kullanmayan “Hizmette önde ücrette geride” olma prensibi ile çalışan o muhterem  büyük insana yüz binlerce şükran.

Hak haklınındır. Geçte olsa Adalet tecelli edecektir, etmelidir. YAŞ mağduru bu arkadaşlara TSK’ya dönmek dahil her türlü hakları verilmeli, kendilerine keyfi bu hukuksuz muameleyi yapanlar, 1632 sayılı Askerî Ceza Kanunu’nun 115 nci maddesine göre “Astı hakkında keyfî işlem yapmak ya da yapılmasını emretmek” suçuyla yargılanmalıdır.

13 Eylül sabahı YAŞ mağdurlarının haklarını alması için yeni bir dönem başlamıştır. Bu günün sabahıyla birlikte Sayın E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ’nin Genel Başkanlığı döneminde kurulan ASDER Hukuk Kurulu yoğun bir şekilde çalışmalara başlamıştır.

Derneğin kuruluş çalışmalarını da dahil edersek yaklaşık 13-14 yıllık çalışmaların meyvelerini inşaallah alma zamanıdır. Dostlar yılların tecrübesi ile derim ki iş zamanı ortada gözükmeyen, böyle zamanlarda başarıları paylaşmak isteyen ve hatta bundan istifade etmek isteyen kişiler de olacaktır. Aman dikkat. Bunlara pirim vermemek için bu günlerde dernekle azami irtibatta olunmalı, Dernek sitesi sık ziyaret edilmeli ve dernekten gelen elektronik postalar dikkatli okunmalı.

“Zalim Allahın kılıcıdır onunla intikam alır, sonra o kılıçtan da intikam alır.” Hadis 18.09.2010

Nurettin YAVUZ 

NOT: Doslar 01 Eylül 2010 tarihinden ihtibaren dernek idari sekreterlik görevini Cebrail YEĞEN beye devrettim. Hukuk komisyonunun çalışmalarına çağrılmıyorum dolayısı ile son gelişmelerden haberdar değilim. Konu ile ilgili derneğin yeni  idari genel sekreterine  ulaşın.

Allah yar ve tardımcımız olsun.Amin.

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Cumartesi, 25 Eylül 2010 18:20
Nurettin Yavuz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

8 yorum

  • Yorum Linki Haydar Düzenli Cuma, 23 Aralık 2011 16:50 yazan Haydar Düzenli

    2000 - 733 sicilli J.Uzm.Çvş tum 16-09-2003 yılında disiplinsizlikten 30 gün ceza alıp meslekten ihrac edildim... Tunceli J.Bol.K.lıgı--Tunceli J.özel.hrkt Timinde Görev yaptım sırada Çatışmalardan sonra rahatsızlandım ve Elazı da D.bakırda ve Gatada Psikatri tedavi olmaya Başladım Tedavilerim Bitmeden de üst Üste Disiplin Cezası Alıp Meslekten İhrac Oldum. Şu an ki Genel Durumum %60 Postrovmatik sitres bozuklugu (tedavi ile düzelmeyen ) % 40 Majöer Deprasyon ( güvenlik işinde ve Yogun sitres gerektiren işlerde çalışamaz diye.. Sizce Ne Yapmalıyım.??

    Raporla
  • Yorum Linki Hasan ÖZALP Çarşamba, 13 Ekim 2010 17:21 yazan Hasan ÖZALP

    2002 yılında disiplinsizlikten atılan(6 oda hapsi ve 1 gizli tebligat) bunların dışında atıldığım yıl bile olumlu sicil almış jandarma uzman çavuşumtum.2002 yılında resen emekli edildim AYİM dava açtım 3e 2 kaybettim.ben tekrar dava açabilecekmiyimTeşekkürler

    Raporla
  • Yorum Linki Uğur ÖZTÜRK İzmir Pazar, 10 Ekim 2010 21:00 yazan Uğur ÖZTÜRK İzmir

    sayın büyüklerim ve komutanlarım.bende 1999 da tsk dan atılan bir Jandarma Uzman Çavuşum.Bildiğiniz gibi bize yaş kararı uygulanmıyor.Yani biz yaş kararı ile atılmıyoruz.Alay K.nın teklifi J.Blg.K.nıunın görüşü ve J.Genel K.nının onayı ile atılıyoruz ve gerekce de disiplinsizlikten resen emekli.peki eşli türbanlı olan namaz kıolan tüm.J.Uzm.Çvş .lar disiplinsizmi yani.2 yıl üst üste kötü sicille yallah dışarı.Sayın başkanım peki bizler ne yapacagız.sizin bu yaptığınız başvuru bizi de kapsayacakmı.bizim durumumuıza da bir el atsanız.saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.

    Raporla
  • Yorum Linki Nurettin SEVİNÇ Pazartesi, 04 Ekim 2010 17:12 yazan Nurettin SEVİNÇ

    Allah yardımcınız olsun.Selamlar

    Raporla
  • Yorum Linki BÜLENT Cumartesi, 25 Eylül 2010 00:08 yazan BÜLENT

    Nurettin bey kardeşim ben Balıkesirden Bilent ŞEN ifadelerinizin hepsine katılıyorum.RABBİM hepimize sabır ve azim versin.

    Raporla
  • Yorum Linki hüsnü can Cuma, 24 Eylül 2010 03:00 yazan hüsnü can

    abi 1402 sayılı kanun................
    özalın proflar için yaptığı
    bizim için bir çözüm olumu
    selam

    Raporla
  • Yorum Linki hulusi semerci Çarşamba, 22 Eylül 2010 14:54 yazan hulusi semerci

    duygularımıza tercüman olduğunuz için size teşekkür ederim.saygılar

    Raporla
  • Yorum Linki AHMET BALCIK Salı, 21 Eylül 2010 19:36 yazan AHMET BALCIK

    ALLAH C.C. YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLUR.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...