Çarşamba, 06 Ocak 2010 22:13

Yerine daha güzeli yapılmak için yıkılıyorsa?

Yerine daha güzeli yapılmak için yıkılıyorsa?

Fikret BİLA, 06 Ocak 2010 tarihli Milliyet gazetesindeki köşesinde 9ncu Cumhurbaşkanı Sayın Demirel’in“ Sorgu sualle bana bir şeyler bulaştırmak isteniyorsa, bana bulaşmaz, kendilerine bulaşır. Eğer Türkiye’de dikili taşı yıkmak istiyorlarsa, o dikili taş başlarına geçer. dediğini yazdı.

Söz sultanları söylenen sözün, kuvvet ve güzelliğini şu dört kaynaktan alıldığında hem fikirler,

Kim söylemiş?

Kime söylemiş?

Ne için söylemiş?

Ne makamda söylemiş?

Başladım tefekküre, acaba Demirel bu sözle ne demek istedi? Kime ne mesaj vermeye çalıştı?

Sayın BİLA’nın  girişte yaptığı “Savcıların, emekli Org. Fırtına’ya, “Sarıkız kod adlı plandan ve bu plan çerçevesinde yürütülen çalışmalardan Demirel’in haberi var mıydı? Mustafa Özkan sizin yanınıza gelmeden neden Demirel’e uğramasının sebebi nedir? Bu şahıs, Süleyman Demirel’den size ne mesaj getirdi?” biçiminde sorular yönelttikleri kamuoyuna yansıdı. Fırtına’nın da belirtilen görüşler hakkında “Bilgi sahibi değilim” yanıtını verdiği de haberlerde yer aldı.9. Cumhurbaşkanı Demirel’le, dün bu konuyu konuştum. Demirel, savcıların gündeme getirdiği konularla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:" açıklaması dikkate alınınca, Sözün Milletten güç alarak Adaleti tesise çalışan ve Millet adına karar veren savcı ve hakimlere söylendiğini düşündüm.

Makam açısından Millet adına Adaleti sağlamaya çalışanları tehdit eden “Eğer Türkiye’de dikili taşı yıkmak istiyorlarsa, o dikili taş başlarına geçer.” Sözünü söylemek söz sultanlarına göre güzel değil. Sayın Demirel’in sözü; kendisinin gerek Dünya'da gerek Türkiye'de yaşanan ilmi gelişmeleri de takip etmekte geri kaldığını ele verdiği için kuvvetli de değil.

Günümüzde mühendislik çok ilerledi. Artık hesaplar yapılıyor, gerekli yerlere yeterli miktarda tahrip kalıpları yerleştiriliyor ve gerekli önlemler alınıyor sonrada uzaktan bir düğmeye basılarak hiç kimseye ve çevresine zarar vermeden saniyeler içinde çok katlı dev binalar yerle bir ediliyor. Bir dikili taş ne ki?

İlim böyle derken, fikir de Milletten güç almayan kökü dışarıda dalları içerde ifsat komitelerinin, Milletin değerlerine savaş açanların kaçınılmaz sonu hep yıkımdır diyor ve yıkılmış taşlarla dolu olan tarih çöplüğünü gösteriyor.

Daha yirmi yıl önce televizyondan seyretmedik mi, Kızıl Meydanda Dikili taşın nasıl yıkıldığını? Okumadık mı karıncanın saray yıktığını?

Sayın Demirel tehdit içeren bu söz size yakışmamış. Bunun yerine “ Adaletin tesisi için gece gündüz özveri ile çalışan ve millet adına karar veren gücünü Milletten alan yargıya güvenmek ve yardımcı olmak bu zamanda görevdir” demek daha şık olurdu ve size bu yakışırdı.

Çürümüş dev binalar yerine daha güzeli yapılmak için yıkılıyorsa  ne gam.

07 Ocak 2010

Nurettin YAVUZ

 

 

Son Düzenlenme Cuma, 08 Ocak 2010 18:26
Nurettin Yavuz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...