Çarşamba, 17 Şubat 2010 17:18

HSYK Darbesine çözüm Demokratik Anayasa

Erzurum özel yetkili Başsavcısı Osman ŞANAL’ın yürüttüğü soruşturma sonucunda, Erzincan Başsavcısı İlhan CİHANER mahkemeye sevk edilip cezaevine konulmuş, 3ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray BERK Şüpheli olarak ifadeye çağrılmıştı.

Orgeneral BERK ifadeye gelmedi. Millet olarak ifadeye gelmesini beklerken HSYK (Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) aldığı bir kararla Erzurum’daki özel yetkili savcıların yetkilerini aldı. Böylece HSYK Savcılara milletin iradesine rağmen bu ülkede herkesin yargılanamayacağını fiilen söylemiş oldu.

HSYK aldığı bu karala Milletin yargıya olan güvenine DARBE vurdu.

HSYK gücünü demokratik meşruiyeti olmayan darbe Anayasasından almaktadır.

1940 lar da söylenen bir söz vardır “Yazılı yasalar örümcek ağları gibidir: zayıfları yakalar, güçlüler deler geçer.”

O günden bu güne değişen bir şey olmadı. Milletin değişim için yaptığı girişimler 1960, 1980 ve 28 Şubat darbeleri ile engellenerek bu bürokratik oliğarşik yapı daha da güçlendirildi.

Hep böyle mi gidecek?

Hep güçlüler mi Haklı olacak?

Millet olarak biz hayır diyoruz.

Hayır.!Hayır! Böyle gitmeyecek.

Ne yaparsanız yapın hangi hilelere başvurursanız vurun isteseniz de istemeseniz de bu ülke de demokratikleşecek.

Gelişmiş çağdaş ülkelerde olduğu gibi demokrasinin kuralları işleyecek.

Suç işleyen herkes adalete hesap verecek.

Hak güçlünün değil haklının olacak.

Çağdaş Demokrasilerde Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç olamaz.

Milletin iradesi ise belirli periyotlarda yapılan (şu anda dört yılda bir) seçimlerle tecelli eder. Türkiye Büyük Millet Meclisi millî iradenin vücuda getirdiği en yüksek demokratik kurumdur, vekiller milletin vekilleri olarak en üst seviyedeki yasama temsilcileridir.

Milletin iradesini kayıtsız şartsız temsil eden TBMM, bu nevzuhur antidemokratik duruma müdahale etmeli, ara vermeden çalışmalı, acilen yeni ve çağdaş − demokratik bir anayasa yapmalı, milleti “Vesayet Anayasası” zulmünden bir an önce kurtarmalıdır.

Bundan böyle makamı ne olursa olsun kimse mahkemeden adaletten kaçamamalı.

Milletin iradesini temsil eden TBMM her kurumun kayıtsız şartsız saygı duyacağı makamda olmalıdır. 18.02.2010

Nurettin YAVUZ

ASDER Genel Sekreteri

Son Düzenlenme Cuma, 19 Şubat 2010 13:52
Nurettin Yavuz

1 yorum

• Yorum Linki Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU Cuma, 19 Şubat 2010 14:23 yazan Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU

Son derece güzel, vurucu, anahatları net olarak ortaya koyan derli toplu bir HSYK yazısı olmuş. Hukukçuların konu hakkındaki detaylı tesbitleri bizim için o kadar mühim değil. O uzmanlık alanındaki görüşler elbette lazım ama HSYK'yı ortadan kaldıracak, Vesayet Anayasa'sını kaldırıp DEMOKRATİK ÇAĞDAŞ BİR ANAYASA yapacak hukukçulara lazım. Bizim için bu türden kısa ve net mesajlar lazım. Bu mesajları yayalım. Kamuoyu oluşturmaya gayret edelim. Nurettin'i tebrik ediyorum.

Raporla