Çarşamba, 19 Mart 2008 14:08

ÜMİTVARIZ

Gelin hafızamızı zorlayalım canım bu zamanda hafızamı zorlanır diyorsak biraz internette gazete arşivlerinde sörf yapalım ve Van cumhuriyet savcısı  Ferhat Sarıkaya’yı hatırlayalım ne yapmıştı savcımız Şemdinli de kitapevine yapılan saldırıyı araştırmış bir iddianame hazırlamış ve iddianamesine zamanın kara kuvvetleri komutanını Orgeneral Büyükanıt’ın adını koymuştu. Sonuç savcı görevini yapmış ama Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Sarıkaya'nın görev sınırlarını aştığını savunarak ihracına karar vermişti.

Şimdi de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın "laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmek" suçlamasıyla AKP hakkında kapatma davası açtı. İddianamesine başkomutan, cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL’ün adını koydu. Vatandaşlar olarak bekliyoruz hala Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan ses çıkmadı.

Davanın gerekçeleri internette yayınlanınca hukukçuların büyük çoğunluğu bu davanın zorlama ile açıldığında hem fikir diğer taraftan bazı Hukukçular, kapatma davasıyla ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyor. Anayasa'nın 105. maddesinde cumhurbaşkanının ancak 'vatana ihanet'le yargılanabileceği hatırlatılırken, iddianamenin bu kuralı ihlal ettiğini ve davanın reddedilmesi gerektiğini vurguluyor. Şimdi de vatandaşlar olarak Anayasa mahkemesini bekliyoruz.

Bu ülkenin vatandaşları olarak adaletin tesis edildiği hiç kimsenin hakkının ortada kalmadığı, herkesin özgürce kendini ifade ettiği, karşılıklı sevgi ve saygının tesis edildiği, gerçek demokrasinin uygulandığı günleri sabırla bekledik ve gelmesi için gayret ettik. Hepimizde ümit tomurcukları açmaya başladı sabrımız ve gayretimiz netice veriyor diye. Bu günlerde gördük ki birleri çetelerle, irtica naralarıyla, bölüneceğiz vehimleriyle ve kaos senaryoları ile ümidimizi kırmak istiyor buna meydan vermeyeceğiz. Ümitvarız bu badireleri de atlatacağız milli sağduyumuzla ve Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız.

18.03.2008

Nurettin YAVUZ