Cuma, 15 Temmuz 2011 15:06

Teröre karşı hükümet inisiyatifi ele almalıdır

PKK terörü canı istediği zaman adam kaçırıyor ve askerlerimizi şehit ediyor. Adeta keyfine göre hareket ediyor. Hükümetimiz PKK terörü karşısında pasif durumda kalmış ve aksiyoner olmak yerine olayların gelişimine göre cevap vermeye çalışıyor.

Başbakanımızın ustalık döneminde hala baldırı çıplak teröristlerin 13 askerimizi pusuya düşürerek şehit etmesi affedilecek bir durum değildir. Bu acı ve düşündürücü olayın en önemli sebebi ordumuzun hala profesyonelleşememiş olmasıdır. 15 yıldan beri dilimizde tüy bittiği halde modern ve güçlü bir ordu meydana getirilmesi maalesef mümkün olamamıştır.

Hangi asırda yaşıyoruz yahu! Yol çevirerek asker ve adam kaçırmak hala terör örgütünün başvurduğu yöntemlerden birisi olup inisiyatif tamamen terör örgütünün elinde bulunmaktadır. Eşkıyalık, yol kesme gibi ilkel metotlarla canımızı yakan teröristlere kim haddini bildirecek, lütfen bir hükümet yetkilisi cevap versin.

Hükümetimizin derhal acil önlemler alması ve dünyaya karşı daha fazla rezil olmadan bu çapulcuları temizlemesi gerekir. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, alınması gereken acil önlemler bellidir. Bir defa daha belirtelim;

1-      Mecburi askerlik yapan askerler derhal dağlardan çekilmelidir.

2-      Terör örgütüne karşı özel timler görevlendirilmelidir.

3-       Devasa ve hantal bir yapıda olan ordunun sayısı azaltılarak tamamen profesyonelleştirilmelidir.

4-       Bölgede görev yapan ve şehit olan, kaçırılan askerlerden sorumlu komutanlar hakkında soruşturma açılıp, ihmali olanlardan generaller başta olmak üzere hesap sorulmalıdır.

5-      Ordumuzun küçülmesi ile birlikte tasarruf edilen para ile savunma harcamaları akılcı bir şekilde yapılmalı modern araç ve gereçlerin temin edilmesi sağlanmalıdır.

6-      Derhal “bedelli askerlik yasası” çıkarılarak profesyonel asker ihtiyaçları için bütçe kaynağı oluşturulmalıdır.

7-      Yeni bir anayasa çalışmasını beklemeden acil olarak Genelkurmay Başkanlığını, Milli Savunma Bakanlığına bağlayarak askerlerin tamamen siyaset dışına çıkarılması sağlanmalıdır.

Şimdiye kadar çıraklık, kalfalık diyerek mazeret sunan başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bütün hükümet üyelerinin kaçacağı bir delik yoktur. Bugüne kadar halkın güvenliğini sadece askerlere havale etmekle zaten büyük bir hata yapılmıştır. Artık kimsenin sabredecek hali de yoktur.

Yukarıda sunduğumuz önlemler her aklı başında olan insanın makul karşıladığı tedbirlerdir. Param pulum yok diyerek hiçbir mazeret söylenemez.

Böylesine acı terör olayları olduğu zaman “zamanında niçin tedbir almadın” diye hesap sorulur. Zira iyilikler millete, başarısızlık ve kötülükler baştaki insanlara verilir. Bu basit gerçeğin anlaşılması için çok çalışmamız gerekiyor, vesselam…

Vehbi Horasanlı