Salı, 08 Mart 2022 13:14

NE OLDUĞUNU ANLAYAN VAR MI!?

* Ham ayçiçek yağının tonu dünya piyasalarında  990 dolardan 1400 dolara çıkmıştı, şimdi de 2000 dolara çıktı. Yani ham yağın litre fiyatı 28.5 TL oldu. Doğalgaz yüzde 1000 arttı. Ham Petrolun varili 30 dolardan 118 dolara çıktı. Elektrik fiyatları yüzde 600 arttı. BM Gıda raporuna göre fiyatlar 2021 de yüzde 45 artmıştı. Tamam pandemi vardı. Kuraklık vardı. Da, Şimdi ve sonrası ne olacak? Bilen var mı?

 

* Daha önce un ve buğday fiyatları artmıştı. Savaş sebebi ile tekrar yükselişe geçti. Çin astronomik miktarlarda bakliyat stoklamış. Nedenimi hiç merak eden var mı? 

 

* Dünyada ne olduğunu anlayan, nereye doğru yol aldığımız hakkında bilgisi, öngörüsü olan var mı?

 

* Dünya nereye gidiyor? Sanki freni patlamış kamyon  gibi. Kime çarpacağı belli değil. De bunu kim, niçin yaptı? Yapıyor? Bu işin içinde bir rant olduğu kesin. Lakin bu gidişin sonu nereye varır? Varacak? 

 

* Büyük bir enerji ve gıda krizine doğru yol alıyoruz bence. Ve bu durum fakir ve gelişmekte olan ülkeleri hizaya sokmak için bir sopa gibi kullanılmak isteniyor gibi.

 

* Allah sonumuzu hayretsin. Fakir ve gelişmekte olan ülkelere yardım etsin. Rant ve ikbal peşinde koşanları da Allah kahru perişan etsin. İçimizdeki hainler de dahil. 

 

* Göz gözün görmediği, ortalığın toz duman olduğu bu dönemde, 

Acizane tavsiyem:

 

1.En başta devletimiz olmak üzere, Hepimiz lüksü ve israfı bir kenara bırakmalıyız.

2.Rutin, vasat hayatımızı devam ettirmeliyiz.

3. Aşırı borçlanmaya girmemeli, riskli yatırımlara girmemeliyiz . 

4.Arabaya zaruri haller dışında binmemeliyiz.

5. İtidalli ve akıllı bir şekilde bu dönemi atlatmak zorundayız.

6.Her inişin bir çıkışı olduğu gibi, her çıkışın bir inişi olacaktır. Bu sürdürülebilir bir durum  değil çünkü. Sabredelim. Başka çaremiz yok. Elimiz ermez, gücümüz yetmez. Dünyamızın Çok büyük bir şeytani kumpasın içinde olduğunu düşünüyorum. 

 

 

Selam ve dua ile...

Mesut Yücetürk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...