Pazartesi, 11 Nisan 2022 12:58

İnişler ve Çıkışlar

Rabbimiz,

Biz insanı yaratılışının tersine çeviririz. Der ayette. Her şeyi bilirken, hiçbir şeyi bilmez, aciz hale tekrar çevirir insanı çocuk gibi.

Biz sizi açlıkla, yoklukla, üründen eksiltmekle imtihan ederiz.

 

Biz sizi canlarla mallarla imtihan ederiz.

Biz rızkı bazen daraltır, bazen azaltırız. Der.

Zafer günlerini aranızda dönderip dururuz. Der ayette.

 

İnsan hayatında, inişler, çıkışlar, darlıklar, bolluklar, hastalıklar, sıkıntılar olduğu gibi toplumların da inişleri, çıkışları, durgunlukları, geriye gidişleri, hastalıkları ve hatta ölümü mukadderdir insanlar gibi. Çünkü insanlık tarihi boyunca birçok kavim yeryüzünden silinmiştir. Elbette ülkemizin batacağı anlamı çıkarılmasın. Ancak sıkıntılı günler geçirdiğimiz aşikâr. 

 

Dünya olarak, toplum olarak pandemi, savaş, ENERJİ ve gıda krizine maruz kaldık. Bu durumu toplum olarak çok derinden hissettiğimiz de aşikâr.

 

Ancak bu toplumun şu anki durumdan çok daha kötü günleri gördüğünü de unutmayalım. Bardağın hep boş tarafını görürsek yeise düşeriz. Bardağın dolu tarafını da görelim ki ümitvar olalım yarınımızdan. 

Unutmayalım, Rabbimiz:

Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Buyurur.

Yine, şer gibi görünen şeyde hayır, hayır gibi görünen şeyde hayır vardır. Bunu siz bilemezsiniz der.

 

İnşaallah gelecek günlerimiz hayırlı şeylere gebedir. Her krizin beraberinde fırsatlar çıkaracağını unutmayalım. Ve 

Sabredelim. Daha çok çalışalım, daha çok üretelim. 

Allah'ın sabredenlerle beraber olduğunu unutmayalım. 

Ve elbette devletimiz bu krizde üzerine düşeni yapacaktır. Yapmalıdır. Fiyatları Fahiş çıkaranlara, stokçulara, fırsatçılara en etkin cezayı vermeli, gerekirse kapatmalıdır. 

 

Memura, işçiye, emekliye, asgari ücretliyi, çiftçiyi, sanayiciyi, esnafı ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapmalıdır.

Piyasa, fiyatlar er geç dengeye gelecektir. Hem ülkemizde hem dünyada 

 

Son sözüm yine Rabbimiz den:

"İyilik, yüzlerinizi doğu ve batıya çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere ve kitaba iman edenin; malını çok sevmesine rağmen onu akrabaya, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere, köle ve esirlere verenin; namazı dosdoğru kılanın, zekâtı verenin; sözleştikleri zaman gereğini yerine getirenin, sıkıntıda, darlıkta, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanda sabır gösterenin eyleminden oluşur. İşte doğru olanlar bunlardır; işte sakınanlar da bunlardır.”    (Bakara 177)

 

Sabır ve dua ile…

Allaha emanet olun.

Mesut Yücetürk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...