Pazartesi, 16 Ekim 2023 12:27

HAMAS gerçekte ne yapmak istiyor?

Osmanlı Devleti’nin dağılmasından sonra Müslümanlar bölgede var olan hakimiyetlerini yitirdiler.

1918’den beri İngilizlerin işgali altında ki bölge özellikle KUDÜS ve Filistin toprakları bugüne kadar rahat yüzü görmedi.

Savaşın beşiğinde bombaların çıngırak sesleri altında doğan bebekler şehadet kapısının önünde mücadeleye hazır olarak büyüyorlar.

Milyonlarca Müslüman iktidar mücadelesinden bu gaspa sessiz kalmayı tercih etti.

Türkiye ise ayağa kalkmanın derdinde bölgeye yüzünü dönemedi bile.

İşte tüm bu olumsuzluklar ve yokluk içinde dahi Filistin halkı mücadeleyi elden bırakmadı. Anneler kolu bacağı kopsa dahi evlat doğurdu.

Mücadele için savaşçı doğurdu.

Hava’dan, karadan, denizden ablukaya alındılar, yüksek teknoloji ve üstün silah sistemleri ile ölüm yağmuruna muhatap oldular.

Emeklemekten kurtulan çocuklar tanklara taş ve sopalarla saldırmayı oyun bildiler.

Bu ideal ve yüreklilikle büyüyen nesil bugün İsrail’in yenilmezliğini yerle bir eden 7 Ekim saldırılarını gerçekleştirdi.

Peki biz ne yaptık?

Türlü senaryolarla dünyanın süper istihbarat örgütü varsayılan MOSSAD ile oldukça üstün silah ve teçhizata sahip İsrail Ordusunun bu operasyondan haberdar olup kasten sessiz kaldığı anlatmaya çalıştık.

Güya İsrail son öldürücü darbeyi vuracak ve Filistin topraklarından kazanım elde edecek.

Kimine göre İran emellerinin bölgede gerçekleşmesine zemin hazırlanacak.

Allah aşkına Filistin’de toprak mı kalmış?

Devlet mi var ortada?

O 360 bin km2 ye sıkışmış bu aslan yürekli kahramanlar İsrail ile savaşarak biz Müslümanların şerefini kurtarma gayretindeler.

Ortadoğu’nun kalbine bir hançer gibi sokulmuş İsrail on yıllardır aymazlığına, kadın ve çocukları öldürerek terör estirmeye devam ediyor.

Yardım gemisi Mavi Marmara dahi Gazze’ye ulaşamadı.

Hamas çok zekice ve mutlak şehadet arzusu ile son derece mükemmel planlanmış bir operasyonla İsrail’in kibirden zirve yapmış yenilmezlik karizmasını yerle bir etti.

Bu operasyonu İsrail istihbarat birimleri ve ordusunun bildiğini ve ABD’nin Pearl Harbor saldırısında sessiz kaldığı gerekçe ile göz yumduğunu dillendirerek Hamas’ı itibarsızlaştırıyorlar.

Ya idrak edemiyorlar ya da bilerek yapıyorlar.

Allah’u Teala Kuranı Keriminde onlarca ayet ile “düşmanlarınıza karşı çoklukta olsalar bile savaşınız, korkmayınız” buyuruyor.

İtidal ile hareket ediniz demiyor.

Azınlık olmak topraklarımızın savunulması için ayağa kalkmaya engel değil.

Hamas Allah’ın emrini yerine getirmek için hazırlık yaptı ve fırsatını bulunca da vurucu darbeyi indirdi.

İşin ilginç tarafı ülkemiz başta olmak üzere tüm Dünya’da Müslümanlar: “Allah’ım görünmez ordularınla Filistinli kardeşlerimize yardım et.” Duasını ediyorlar ama Firavunun idrakini kör eden Allah’ın bugün de İsrail’in ve Dünyanın idrakini kör edeceğine inanamıyorlar.

Her şeyi bilimsel bir mantık çerçevesine oturtmak zorunda mıyız?

Unutmayalım Allah küçük bir çekirdekten koca bir Çınar Ağacını var ediyor.

Hamas’ın bu küçük ama ses getiren intifada hareketinden neden İsrail’in sonunu hazırlamasın?

 

Ersan Ergür

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...