Cuma, 05 Ocak 2024 20:05

İşgalci İsrail'in Lübnan saldırısındaki hedefi Türkiye

İsrail'in korktuğu başına gelecek

MOSSAD’ın Lübnan'daki Hamas saldırısı yeni bir sürecin başlangıcı mı?

"Hatırlarsanız, 4 Aralık 2023 tarihinde İsrail'in iç istihbarat teşkilatı Şin Bet'in Başkanı Ronen Bar, Hamas yöneticilerini Lübnan, Türkiye ve Katar'da "avlayacağını" söylemişti. Türkiye bu söylem karşısında böyle bir şeye kalkışılmasının ciddi sonuçları olacağına vurgu yaparak İsrail’i ikaz etmişti. Geçtiğimiz yıllarda İsrail İstihbaratı Türkiye’de İranlı bazı diplomatları kaçırma girişiminde bulunmuş, ancak MİT bu operasyonu açığa çıkararak engellemişti.

Elbette yeni bir süreç başlamıştır. Ancak bu süreç düşünülenin aksine İsrail’in Lübnan’da Hamas yöneticilerinden başkan yardımcısı Şehit Şeyh Salih Aruri ve arkadaşlarına yapılan suikastla değil 7 Ekim 2023 tarihinde başlamıştır. Ve İsrail’in yenilebilir olduğunu dünyaya ilan etmiştir. Bundan dolayıdır ki ABD Uçak Gemisi Gerard Ford’u Kızıldeniz’e gönderdi. Üçüncü bir devletin İsrail’e saldırmasından endişe ettiler. Ancak bu korku er ya da geç bizzat yaşanacaktır.

Önümüzdeki süreç nasıl işler?

Anlaşılan İsrail bundan sonra Hamas liderlerine suikastlar düzenleyerek halkına ve dünyaya bir güç gösterisi yapmaya çalışacaktır. Ancak her türlü teknoloji, silah ve ekipmana sahip bir devletin aklı başında hareket etmesi gerekirken bir terörist gibi uluslararası hukuku hiçe sayarak üçüncü ülkelerin topraklarında yaşamaya çabalayan Filistin halkına ve Hamas yöneticilerine karşı izlediği tutum Dünya kamuoyunda ve tüm insanlık nezdinde aşağılık bir saldırı girişimi olarak kabul görecektir. Bölge ülkelerinin İsrail’e karşı bir ve beraber olma arzusunu harekete geçirecektir. Bundan sonraki süreçte bölge ülkeleri siyasi ve diplomatik anlamda birlikte hareket ederek akan kan ve gözyaşının ebedi durdurulması için gereken neyse yapmaya gayret edecektir. İsrail yine bu suikastlarına devam edeceğe benziyor. Ancak göreceksiniz ki yakın uzun vadede İsrail kaybedecektir.

Hamas'ın cevabı ne olur?

Hamas hali hazırda gereken cevabı İsrail’e fazlasıyla vermektedir. İsrail halkı dahi Netanyahu iktidarına ateş püskürmeye başladı. Dünya üzerinde tüm milletler İsrail’in Siyonist tavrını şiddetle kınamaya başladı. Hamas dört bir yandan abluka altında iken ortaya çıkardığı silahlarla üstün teknolojiye sahip İsrail ordusunu tank ve zırhlı araçlarını perişan etti. İsrail’ Gazze’de bir batağa saplandı ve arkasına bakmadan bu bataktan çıkmanın yollarını arıyor.

Hamas yakın gelecekte bu suikastlara karşı suikastlara cevap verecektir. Çünkü Hamas artık şehadete koşmayı bir zafer olarak görüyor. Bunu hep beraber göreceğiz.

Mesaj Türkiye içindi

Türkiye'deki MOSSAD operasyonunun ardından Lübnan'da saldırı yapılmasının anlamı nedir?

Türkiye’de MOSSAD’a vurulan darbe İsrail’in canını çok acıtmışa benziyor. O yüzden Lübnan’da istihbarat çalışması gerektirmeyen, koordinatları belli ve resmi olarak kullanılan Hamas bürosunun SİHA’lar ile vurulması çok önemli bir istihbarat operasyonu değil. Bu mesaj Hamas’a yönelik değildi. Bu mesaj Türkiye içindi. Ancak şunu söylememiz gerekiyor ki 15 Temmuz öncesi ABD eksenli çalışan MİT prangalarından kurtulmuş ve yerli ve milli bir yapıya kavuşmuştur. MİT de Türk Silahlı Kuvvetleri gibi terörü kaynağında imha konseptini benimsemiş ve Türkiye’de yapılması planlanan istihbarat sistemlerini yurtdışından itibaren tespit ederek yurt içi şebekelerini anında çökertmeye başlamıştır. Türkiye bir daha sınırları içerisinde Suudi Arabistan’ın yeltendiği Cemal Kaşıkçı gibi bir suikastın olmasına asla müsaade etmeyecektir. Teknolojiyi yerinde ve aktif olarak kullanan Türk istihbaratı yabancı istihbarat birimlerine gereken karşılığı anında misli ile verecek bir yapıya kavuşmuştur.

İstihbaratta zafiyet ortadan kalktı

Hatırlarsanız bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce Rusya Çeçen mücahitlerine karşı Türkiye’de operasyonlar yapıyor ve onları suikastlarla şehit ediyordu. 15 Temmuz darbe girişiminde anladık ki MİT CIA’nın bir ön bürosu gibi çalışıyormuş. Bunu FETÖ unsurları maalesef perdelemişler. Ancak bu zafiyet ortadan kaldırıldı. Artık başaramayacaklar.

Ersan Ergür

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...