Perşembe, 06 Ağustos 2009 14:11

Dosttan gelen yazı "Yanlış adresteki '' ONE MINUTE'' ve Taşeronluk"

Yanlış adresteki '' ONE MINUTE'' ve Taşeronluk

Ülke bütünlüğünün parçalanmasını hedef alan akıllara durgunluk verecek  şekilde patlak veren ERGENEKON yapılanmasının asker ayağını teşkil eden gerek emekli gerekse muvazzaf subay ve astsubayların şok edici delillerle deşifre olduğu, bir çoğunun deliller doğrultusunda suçlarının sabit görülerek tutuklandığı ve yeni tutuklanmaların devam ettiği süreç içerisinde gerçekleştirilen Ağustos 2009  Y.A.Ş  toplantısında milletin beklentilerinin aksine rutin bildik kararlar yeniden çıkmıştır. Şaşırdım dersem yalan olur.

Genel Kurmay Başkanlığının zaman  zaman yaptığı ergenekon vurgulu-içerikli  açıklamalarda yanlış yapan askeri personelin TSK'da barınamayacağını, art niyetli yapılanmaların içinde yer alanların yada almaya niyetli olanların tespiti halinde en sert şekilde cezalandırılacağının üstüne basa basa dikkat çekilmekte idi (Tabii ki gerekli cezaların yargı yoluyla verilmesi esas alınmalıdır). Son açıklanan Y.A.Ş kararlarına bakıldığı zaman, önceden yapılan açıklamaların TSK'ya karşı milletin nezdinde oluşan olumsuz görüşleri bertaraf etmek amaçlı günü kurtarmak için bilinçli olarak yapılan milletin gazını almaya yönelik açıklamalar olduğu ortaya çıkmıştır.

Gelişen bu olaylar penceresinden baktığımızda ''Vatanseverlik Parametresinin''  gerçek anlamda vatanını, milletini seven, gerektiğinde vatanı için gözünü kırpmadan canını feda edebilmeyi göze alan inaçlı ve milliyetçi insanlar için değil darbe planları hazırlayan, nice yürekleri yakan, eşleri dul, çocukları yetim-öksüz bırakan kahrolası PKK ile kolkola olanlara doğru yöneldiği ayan beyan ortadadır. Değişmeyen tek şey değişim olduğuna göre demek ki zaman içerisinde vatanseverlik anlayışı da değişimden nasibini almış, vuran, kıran, yakan, yıkandan yana olmuştur.

Hepimiz çok iyi biliriz ki geçmiş tarihte Türk topluluklarında çocuklara göz doldurur bir kahramanlık örneği sergileyene kadar  bir ad konmazdı.. Çoçuklar ''ADSIZ'' olarak anılırlardı. Ne zamanki bir kahramanlık gösterisinde becerisinde bulunurlar işte o zaman bir ad almayı hak ederler ve ebeveynlerince kahramanlıklarını tescilen bir isimle ödüllendirilirlerdi. Günümüze dönersek Y.A.Ş'a başkanlık eden başbakanımızın da Davos'ta değil de bölücülüğü, yıkıcılığı elde edilen delillerle ispatlanmış, tespit edilmiş TSK personelleri ile birlikte Dz. Kur. Albay Dursun ÇİÇEK'in dosyalarının    bağımsız yargıya sevki yapılarak eldeki deliller doğrultusunda meslekten ihraçlarının veya beratlarının bağımsız türk yargısının kararlarıyla alınmasının sağlanması yerine, milletimizin değerleriyle dalga geçilircesine Albay ÇİÇEK'in bir üst rütbeye terfisinin kadrosuzluktan bir sonraki yıla bırakıldığının ve bunun yanında inaçlarını yaşmaya çalışan  üç TSK personelinin irticai ve bölücü faaliyetler içinde olduğu gerekçesiyle ihraçlarının açıklandığı Y.A.Ş'ta ''ONE MINUTE'' diyerek iktidarlığını ,seçilmişliğini, milletin temsil gücünü tescil ettirmesi gerekirdi.İşte o zaman gerçek millet iradesi bu denilebilirdi  ve diyebilirdik..

Artık şuna iyice kanaat getirdim ki  TSK ,''Bu ülkenin gerçek sahibi benim. Bu ülkede benim izin verdiğim-belirlediğim ölçüde, çizgide hayat sürülebilir.'' hakkını kendinde tutmaktadır. Bunu da çeşitli yaklaşımlarıyla doğrudan dikte ettiği gibi çeşitli STK'ları ve  bazı Sendikaları,YÖK'ü, Yüksek Hakimler Kurulunu, Siyasi partileri bir taşoren gibi kullanarak yapmaktadır. Çizginin dışına çıkmayı akıllarından geçirecek olanlar veya çizgi dışına taşanları da MGK ve Y.A.Ş gibi kurumlarıyla sopasının ucunu göstererek yola getirmekte ve istediği yaşam biçimini dizayn etmektedir. Ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği uygar medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmayı, demokrasiyi kendine hedef edinmiş siyasetçilerin MGK'da ve Y.A.Ş'ta  o meşhur ''ONE MINUTE'' u kararlı bir duruşla söylemediği sürece TSK kumandasındaki yaşam tarzında daha çok başörtüsü sızıları, inancı gereği işlerinden tasfiye edilenlerin sessiz feryatları yürekleri sızlatmaya devam edecek ve  yıllarca da dinmeyecektir. Refahın demokrasinin huzurun hoşgörülü yaşamın ülkemizde mesken tutunmasını isteyen siyasetçiler o meşhur kelimeyi ilgili yerlerde söyleyemediği sürece istekleri sadece fantaziden öteye gitmez.

Ekrem KARAKAŞ

05.08.2009

Son Düzenlenme Cuma, 07 Ağustos 2009 13:37
Nurettin Yavuz

2 yorum

• Yorum Linki Ayhan BAYIRLI Çarşamba, 19 Ağustos 2009 03:15 yazan Ayhan BAYIRLI

KUSURA BAKMA AMA SANA KATILMIYORUM BİR;-)ÖRDÜNCÜ PARAGRAFINI UZUN TUTMUŞSUN,DEMEK İSTİYORSUNKİ YAŞ KARARLARINDA NEDEN DAVOS'TA Kİ GİBİ ONE MINUTE DEMEDİN İKİ;SİLAHLI KUVVETLERİN ÜLKE ÇIKARLARINDAKİ ETKİNLİĞİ Kİ SEN ESKİ BİR TANKÇI ASTSUBAYSIN VE BAZI KONULARI BİLİYOR OLMALISIN İÇ HİZMET KANUNU KANUN NO:211 MADDE 1 İLE MADDE:35 VE BUNA BAĞLI OLARAK MADDE:85-86 BİR TAKIM YETKİLERİ VERMİŞ TEKRAR OKUMANI SALIK VERİRİM.ÜÇ;BİR KİŞİ SANIK OLARAK TUTUKLANSADA HÜKÜM GİYMEDİĞİ SÜRECE SUÇSUZDUR,HAL BÖYLEYKEN BEKLEDE GÖRELİM DEMEK VARKEN ERKEN START ALMAK NEYİN NESİ.DÖRT;TÜRK TOPLULUKLARINDA ÇOCUKLARA SONRADAN İSİM VERİLME OLAYINI OKUMADIMDA DUYMADIMDA BU OLSA OLSA SONRADAN BAŞARIYA KARŞI VERİLEN ÜNVAN OLSA GEREK MESELA İSTANBULUN FEŞİ SONRASI FATİH SULTAN MEHMET GİBİ ŞAYET BEN YANLIŞ BİLİYORSAM KAYNAK KİTABI SALIK VERMENİZİDE BURADAN RİCAEDİYORUM.
    ASDER'DEKİ HERKESİN RAMAZAN AYINI EN İYİ DİLEKLERİMLE KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.KALIN SAĞLICAKLA

Raporla
  • Yorum Linki Talha Perşembe, 06 Ağustos 2009 15:06 yazan Talha

Hukukun üstünlüğü yerine başka güçlerin üstünlüğüne inananlar, onların güçleri karşısındada mutlaka birşeyler yapmalılar. Güzel bir değerlendirme olmuş, gönlüne kalemine sağlık.

Raporla