Uyarı

JUser: :_load: 724 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazar, 10 Ekim 2010 12:28

YEMİN METİNLERİ

Yemin metinleri

Çocuklarımıza her gün “andımız” adı altında ırkçılığı ifade eden metinler söyletiliyor. Çağdışı ve faşist uygulamaların çok tipik bir gösterisi olan bu durumun kaldırılması gerekiyor. Sadece ilköğretim kurumlarında mı? Hayır, Meclis’te bile bu ilkel tutum halkın temsilcilerine söyletiliyor.

Mecliste yapılan yemin töreni demokrasimizin kaçıncı ligde olduğunu ve seviyesini çok güzel bir şekilde gösteriyor. Gönül ister ki hükümetimiz bu utanç verici gösterileri değiştirecek çalışmalar yapsın. Fakat nerede, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere böylesine çağdışı ve baskıcı tutumlardan hiç rahatsızlık duymuyor ki?

CHP, son zamanlarda parti içi tartışmalar ile çalkalanıyor. Başörtüsü sayesinde bu partimiz nihayet tekseslilikten ve lider sultasından kurtulmaya başladı. Peki, diğer partiler özellikle AKP’de böyle tartışmalar yapılabiliyor mu?

Eğer demokrasinin kurumsallaşmasını ve ülkemizde iyice yerleşmesini istiyor isek Sayın Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “Hangi siyasi parti de demokrasi var? CHP’de var mı? Hiçbirinde yok. Siyasi Partiler Yasası, 12 Eylül’ün ürünü” sorularını sormamız ve gerçekleri ifade etmemiz gerekiyor. Yok, “ben günümüzü kurtarmak istiyorum, benden sonrası tufan” diyerek mevcut antidemokratik yasalar sayesinde siyaset yapmayı düşünenler var ise bu insanlara biraz da acıyarak bakmak lazım. Gelecek nesiller onlar hakkında hiç de iyi şeyler söylemeyeceklerdir. Zira dünya Ay’a giderken bizim yaya kalmamızın en önemli sebeplerinden birisi, işte bu bencil ve sadece kendi menfaatini düşünen politikacılar nedeniyledir.

Aslında Cumhuriyetimiz kurulurken çok sağlam temeller üzerine bina edilmiştir. Bir Cuma günü, yani 23 Nisan 1920’de Cuma namazından sonra tekbir ve Kuran’lar okunmak suretiyle açılış yapılmıştır. Bediüzzaman’ın Meclis’te okunan beyannamesinden sonra namaz kılanların sayısı artmış, Meclis’in camisi yeterli gelmediği için yeni bir yer açılmıştır.

Sadece Meclis’te mi devletimizin her kurumunda bin yıllık inancımızın etkileri görülmüş hatta İstiklal Savaşı boyunca alkollü içkilerin üretilmesi ve satışı yasaklanmıştır. İlginç olması bakımından askerlerin yemin töreninde kullandıkları metni nazarlarınıza sunmak istiyorum. Bakın 6 Eylül 1937 tarihindeki Harp Okulu Yemin Talimatı nasıldı?


“Ben sulhte ve harpte,

Karada ve denizde

Ve havada

Ve her nerede olursa olsun,

Milletime ve Memleketime daima

Doğruluk ve sadakatle hizmet

Ve hükümet-i cumhuriyetimizin

Bütün kanun ve nizamlarına

Ve amirlerimin her türlü emirlerine,

Bütün kalbimle

İtaat etmekten ayrılmayacağıma

Ve Milletimin namını,

Mukaddes ve şerefli sancağımın şanını

Ve askerliğin namus ve şerefini

Canımdan aziz bilip

Bu uğurda

Seve seve canımı feda etmekten

Hiç bir zaman çekinmeyeceğime

Ve her zaman vazifesini,

Namusunu sever,

Özü ve sözü doğru

Ve gayretli,

Bir asker olarak

Çalışmaktan başka

Bir şey düşünmeyeceğime;

Cenab-ı Allah’ın Kelâmı olan

Kur-an’ı Azim-üş-şan’a el basarak

Yemin ediyorum.”

“Vallah ve billah”

İşte, böyle sevgili okurlar. Sağlam temeller üzerine kurulmuş olan Cumhuriyetimiz ne yazık ki ihtilaller ile devletin başına geçen diktatörler sayesinde bu hale getirilmiştir. Eğer bu durumdan kurtulmak istiyor isek aslımıza rücu etmeli yani imanımızı güçlü ve yaşanır kılmak mecburiyetindeyiz, vesselam…

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 11 Ekim 2010 13:45
Vehbi Horasanlı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki KAPTAN Cumartesi, 16 Ekim 2010 23:27 yazan KAPTAN

    1977 YILINDA BİZ DZ.HARP OKULUNA GEÇİŞTE SÖZLERİ BUNA BENZER BİR YEMİN ETMİŞTİK VEYA AND İÇMİŞTİK.ANCAK ŞAHİTİMİZ FARKLIYDI.1937 DEKİ YEMİNDEN DE KOPYA ÇEKİLMİŞ TABİİ.KÖPRÜÜSTÜNE GİRİŞ-ÇIKIŞTAKİ ALLAH SELAMET VERSİN İ BİLE ESİRGER OLDUKLARINI DUYDUM İÇİM BURKULDU.MEMLEKETTEN İSLAMI SİLMEYE YEMİN EDENLERİN İŞİ NEREYE VARDIRACAKLARINI TAKİP EDİYORUM.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...

Bu sitede yer alan yazılar, makaleler, haberler yazarların sorumluluğundadır. © 2024 ASDER. All Rights Reserved.

Design & Development by JoomShaper