Salı, 05 Mayıs 2015 15:45

Asder kardeşliğinde yanlız bırakılmak….

Nedir Asder  davasındaki kardeşlik? Derin derin hiç düşündünüz mü? Manasını hissederek yaşadınız mı? İhlasla yoğrulmuş bir muhabbet, riyasız ve karşılıksız bir muavenet, aynı göz ile görebilmek, aynı kulak ile işitebilmek, bir kalp ile hissedebilmek, bir ruh olabilmek…
Asder buluşmaları kapsamında Kayseri proğramını 02-03 Mayıs 2015 tarihlerinde icra ederken, bu kardeşlik buluşmasına 6(altı ay) önce duyuru yapıldığı halde, sağlık mazereti hariç katkı vermeyen, katılmayan, katılamayan, kardeşlerimin durumunu  ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyorsa elbette eksik yaşanır kardeşlik! Bu hazzı bütün mazeretlerini bir tarafa bırakarak (başta Nevzat hocam ve Adnan paşam..) olmak üzere katılan diğer kardeşlerle yaşamaktaysanız bu ulvî hisleri elbette söze ne hacet….!

O mükemmel konferansları, sunumları, toplantıları, ihlas kokan sohbetleri, gezileri, Kayseri havasını, tarihi eserleri, Kemal Mete abi  ve arkadaşlarının tatlı koşuşturmalarını,hanım kardeşlerin muhabbetlerinin dışa vuran tezahürlerini ve sevinçlerini, bir dahaki buluşmalar için ayrılırken o ulvi vedalaşmaları yaşamak gerek…Bu duygulara, katılamayan kardeşlerim ve aileleri yaşayamadı ya….inanın çok şey kaçırdılar…..!

Her münasebetin dünyevi menfaatlere dayandığı günümüzde; zevc-zevce, evlat-ebeveyn arasında dahi bir karşılık gözlenmekte. İslâm davasındaki kardeşlikte ise asla menfaat söz konusu değildir, olamaz olmamalı..! Önceliklerimizi tekrara gözden geçirmeliyiz diye  düşünüyorum.

Manevi bir ortaklıktır bu Asder kardeşliği, Mutlulukta, kederde, endişelerde, zulümlerde, baskılarda, maddi manevi sıkıntı ve umutlarda beraberliktir. “Kalbten kalbe yol vardır” kaidesince kardeşlik bir gönül iletişimidir. Hissedebilme, anlayabilme sanatıdır. Sormadan cevap almaktır. İnanmaktır, güvenmektir, dualarda buluşmak, belki de hiç ayrı olmamaktır, hiç yalnız kalmamaktır Asder  kardeşliği. Aşktır, şefkattir, sabırdır, metanettir. Engelleri aşmada ise mücadele ruhudur bu  davadaki kardeşlik.

Bir olan inancın ardından birlikte koşmak, birlikte yorulmak, birlikte “haydi kardeşim” demektir. Öyle ki, sadece dünya saadetine vesile olmaz, ahirette Rabbimizin lutfuyla cennete visal sebebidir Asder kardeşliği.

Kusurları örtmektir, hakiki kardeşliktir. Meziyetleri, kabiliyetleri meydana çıkarmada ise gündüz gibi, güzellikleri yansıtmada da ayna gibi olmaktır.

Bizdeki Asder kardeşliği davasını tam hissedebilirsek aslında İslâm davasındaki hislerimizle tıpa tıp örtüştüğünü göreceksiniz. Bu sebeple tekrar ve tekrar bu yazıyı okuyan kardeşim okumayana duyurarak akşam evinde eşi ve çocukları ile birlikte 20 dakika İslam kardeşliği ve Asder ailesinin bir ferdi olmanın önemini tekrar değerlendirmeye alsak…! Ne dersiniz? Allah’tan samimane bir şekilde kardeşliği talep etmek..

Şahsiyetlere takılmaktan hasıl olan kırgınlık ve dargınlıkları son bulduracak hakiki bir kardeşliği ahdetmeye ne dersiniz? Bu kutsi hasletin temin edilmesi uğrunda Bediüzzaman Hazretleri’nin ifade ettiği şu cümleler kulaklarımızda çınlamalı. “Kardeşlerimden rica ediyorum ki, sıkıntıdan veya ruh darlığından veya titizlikten veya nefs ve şeytanın desiselerine kapılmaktan veya şuursuzluktan, arkadaşlardan sudur eden fena ve çirkin sözlerle birbirinize küsmeyiniz. Ve haysiyetime dokundu demeyiniz. Ben o fena sözleri kendime alıyorum, damarınıza dokunmasın. Bin haysiyetim olsa kardeşlerimin mabeynindeki muhabbet ve samimiyete feda ederim.” (Lem’alar)

 
Azmetmeden, zorlanmadan, çile çekmeden olmuyor, toprak gibi kendini çiğneyenlere gül vermeden olmuyor…..
Koza içinde sıkışmadan, mücadele etmeden kelebek olup uçulmuyor, özlenen bahara kanat açılmıyor. Sahâbe misali bir kardeşlikle özlenen, beklenen bahar için bir katre yağmur da siz olmaya ne dersiniz?
İslâm kardeşliğinde, Asder dava şuuruyla bir başka Asder kardeşlik buluşmasında görüşmek temennisiyle…….

 

                                                                                     MEHMET KANMAZ

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

5 yorum

  • Yorum Linki Sadık Paksoy Çarşamba, 06 Mayıs 2015 17:59 yazan Sadık Paksoy

    Sevgili kardeşim Mehmet KANMAZ Bey, Asder penceresinden bakarak kaleminizle çektiğiniz fotoğraf ve çizdiğiniz resimle gıpta damarımızı tahrik edip iştihamızı artırdınız. Amelimizde rıza-ı ilahi olunca lezzet-i ruhaniye ye doyulmuyor değil mi? Kevser-i Kur'ani ye havuzunda buzdan enelerimizi eritince, yarım yamalak gösteren kafamızdaki kör feneri kırınca, içimizdeki danaları kesince, hakiki muhabbet vuslatına erince kısa bir süre de olsa insan mülk aleminden melekut alemine girip çıkıyor değil mi? Biz de aynı tarih de 60 kadar müennes üniversite talebeleriyle Barla'nın Çam dağında sizin gibi o nesimi rüzgarları teneffüs ettik elhamdülillah. Birimiz şarkta birimiz garpta, birimiz Kayseri de birimiz Barla da olsak aynı sofrada olduğumuzdan şüphe yok. Şakirane şükredip dualar ve tebrikler ediyoruz. Bin Barekallah.. S.P.

    Raporla
  • Yorum Linki Necmettin Çarşamba, 06 Mayıs 2015 15:52 yazan Necmettin

    Çok güzel bir yazı kalemine yüreğine sağlık inşallah iletişim sağlayarak katılımı artırmalıyız il temsilcisi arkadaşları arayarak tek tek ehemmiyetini belirtmeliyiz

    Raporla
  • Yorum Linki REŞAT Çarşamba, 06 Mayıs 2015 12:16 yazan REŞAT

    Balın lezzetini tadanlar bilir. Müthiş bir birliktelik oldu, Tespitler içten ve samimi. Kayseri'deki STK lar ile tanışıldı. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere ve katkı verenlere teşekkür ederim.

    Raporla
  • Yorum Linki Adnan Tanrıverdi Çarşamba, 06 Mayıs 2015 12:09 yazan Adnan Tanrıverdi

    Mehmet Bey, kaleminize sağlık. ASDER misyonunu ve ASDER'li olmayı belagatle ifade etmişsiniz. ASDER beklentisiz vererek, alınanla kanaat etmektir. ASDER Başkasının sıkıntısını kendisininkinden önemli ve öncelikli görmek demektir.

    Raporla
  • Yorum Linki mete Çarşamba, 06 Mayıs 2015 09:44 yazan mete

    Çok doğru tespit; çok güzel ifadeler.
    Ayrıca Kayseri'den memnun ayrılmanız ve iltifatlarınız için teşekkür ederiz.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...