Çarşamba, 26 Ağustos 2009 05:37

DEMOKRASİ DİYORSAK YENİ ANAYASA ŞART

DEMOKRASİ DİYORSAK YENİ ANAYASA ŞART

Ülkenin gündemi Kimine göre “Kürt açılımı”, kimine göre “Demokratik açılım'' Projeden sorumlu İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay’a görede Kardeşlik ve Huzur projesidiye isimlendiriliyor. Siz beğendiğiniz ismi kullanın bana göre “Demokratik açılım” daha anlamlı.

Demokrasi karşıtı veya demokrasiyi kendi çıkarına yorumlayan statükocu ve baskıcı zihniyetin ülkedeki problemlerin meydana gelmesinde çok payı var. Bu zihniyetin kökü dışarıda dalları içerde ve Milletin değerlerine ters bir zihniyet. Bir taraftan da bu zihniyet yargılanmaya çalışılıyor.

İçişleri Bakanı bu süreçte STK’ larla, Gazetecilerle ve Bilim adamları ile görüşüyor. Güzelde ediyor. İstişare etmek önemli.  Atalarımız “Danışan dağdan aşmış,danışmayan düz yolda şaşmış” demiş ve eklemişler “Rehberi karga olanın burnu ……..” diye aman danıştıklarımıza ve rehberlere dikkat.(1)

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Ülkenin temel sorunları çözülmeden ferdi mağduriyetlerin giderilemeyeceğini değerlendirerek ülkenin gündemini işgal eden konularda değişik tarihlerde üç panel yaptı.(2) Bunlardan biride 08 Mart 2009 tarihinde yapılan “Tarihten bugüne Kürt Meselesi ve Çözüm önerileri” Paneli. Paneldeki Tebliğleri kitap olarak bastı ve dağıttı. Herkesle görüşen Sayın Bakan ASDER’in  Genel Başkanı Sayın E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ ile ne zaman görüşmeyi düşünüyor acaba?

Gündem demokratik açılımya her yerde bu konuşuluyor. Bazıları öyle ölçüsüz konuşuyor ki kaş yapalım derken göz çıkacak diye endişelenmemek elde değil. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır önce tatlı dilli olmalı ve karşımızdakini tahrik etmemeliyiz. Üniter yapımıza zarar verici,  bireyi aşağılayıcı hususlardan uzak durup kanunlara karşı gelenleri de cezalandırmalı ve adaletli olmalıyız.

Bu süreçte teklifim her şeyden önce demokratik, özgürlükçü, milletin manevi değerlerine saygılı, idarenin tüm eylemlerinin yargıya açık olduğu ve seçilmişleri atanmışlara karşı güçlü kılan yeni bir anayasa yapılmalı ve eskisi çöpe atılmalı. Göreceksiniz çoğu mesele kendiliğinden nasılda çözülecek ve devletimiz Dünya devletleri içerisinde hak ettiği yeri nasıl alacak.

Yeni anayasa dedim ya çağdaş ülke anayasalarında da değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez maddeler var mı? Acaba öğrenmek için sordum. Saygılarımla

26. 08. 2009

Nurettin YAVUZ

(1)    http://as-der.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=883&Itemid=48

(2)    http://as-der.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=905&Itemid=48

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 14:54
Nurettin Yavuz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

3 yorum

  • Yorum Linki ÇOK GÜZEL FAYDALI BİR YAZI OLM Perşembe, 19 Kasım 2009 09:03 yazan ÇOK GÜZEL FAYDALI BİR YAZI OLM

    Nurettin bey kaleminize kuvvet. Çağdaş dünyada böyle örümcek kafalı ve putperest (Benim Atatürk - Janus yazıma müracaat) enteller de böyle abuk kanunlar da yok. Bizim çağdaş geçinenler yobaz ve gericilerin ta kendileridir vesselam. Tebrikler yeniden.

    Raporla
  • Yorum Linki ayhan bayırlı Salı, 08 Eylül 2009 16:24 yazan ayhan bayırlı

    size fransa devletinin anayasasından örnekler gönderdim niçin bu yorumumu yayınlamıyorsunuz doğru yannış yanlışsa yönetim açıklama yapar doğruysa teşekkür bu mu savunduğun adalet nerede kaldı adalet.?

    Raporla
  • Yorum Linki ayhan bayırlı Salı, 08 Eylül 2009 05:10 yazan ayhan bayırlı

    Fransız Anayasası, Madde 1.- "Fransa, bölünmez, laik, demokratik ve sosyal bir cumhuriyettir." Madde 89.- "Toprak bütünlüğüne zarar verecek hiçbir değişiklik yöntemi savunulamaz ya da ileri sürülemez. Rejimin cumhuriyet biçimi değişiklik konusu yapılamaz."
    demekki merakını gidermiş oldum.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...