Pazartesi, 03 Aralık 2018 10:58

AİLE YAPISI ÇÖKÜYOR

1-)       Avrupa uyum yasalarının hükmü uygulanıyor.

2-)       Milletin temeli olan aile yapısı yıkılıyor.

3-)       Kadın-erkek arasındaki ailenin temeli olan haklara saygı, sorumlulukları yerine getirme esası yerle bir ediliyor.

4-)       Ailedeki kudsîlik,iffet,samimiyet,sadakat,fedakârlık vb.hasletler yıkılıp, bunların yerine,aldatma,asalak yaşama, münâfıklık, maddi çıkar elde etme, tuzağa düşürme,şiddetli geçimsizlik, vb haller ikame edilmesi.

5-)       Aile, Cennetten bir huzur bahçesi olması gerekirken, Cehennemî bir halete  evrildi.

6-)       İnsanlar evlenmekten korkar hale geldiler.

7-)       Evlilik çağındaki gençlerin evlenmek istemedikleri veya ileri yaşlara erteledikleri görülmektedir.

8-)       İffetin zırhı olan evlilik yerine 'ortak yaşama',zina ve gayri meşru yaşama artacaktır.

9-)       Nesebi belli olmayan çocuklar hukuki,ekonomik,sosyal,terör vb problemlere sebep olacaktır.

10-)     Boşanmalar arttı.Çocukların velâyetleri meselesi aile dramlarına sebep olmaktadır.

11-)     Ömür boyu nafaka zulmü insanları canından bezdirdi.Bir gün,bir hafta,bir ay evli kalıp,sonra boşanana  ömür boyu nafaka bağlanması hangi hukukta vardır? Bu durum kadınları tenbelliğe,asalaklığa teşvikten başka bir işe yaramaz.

12-)     Aile cinayetleri arttı.Bu durumu sadece; câni ruhluluk,gaddarlık,sapıklık,erkek zulmü vs bağlamak çözüm değildir.Niçin bir adam öldürüyor? Niçin hem kadını hemde kendini öldürüyor? Niçin çocuklarını öldürüyor? Bunu sadece caniliğe vermek, olayın altında yatan çıldırtan sâikleri araştırmamak meseleyi çözümsüz yapar.

13-)     Kadın sığınma yerlerinin artırılması meselenin çözümü için kâfi değildir.Tıpkı Hapishanelerin büyütülmesi ve sayılarının artırılması suç ve suçluların azalmasına yetmediği gibi...

14-)     İlgili merciiler işin uzmanı heyetlerce bu meseleyi ilmî bir şekilde etraflıca ele alıp gerçekçi çözüm bulmak zorundadırlar.

15-)     Kur'anın meşru yolundan ayrılmanın bedelini beşer ağır ödeyecektir vesselâm.

Son Düzenlenme Pazartesi, 03 Aralık 2018 11:32
Prof.Dr.Yusuf ÖZERTÜRK