Pazar, 25 Ağustos 2019 00:05

Kadın Cinayetleri

Muhterem Dostlar;
1- Kadına Yönelik  şiddet  artmakta, tüyler ürpertici cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetler son yedi yılda %1400  artış göstermiştir. İnsanlar,sadece kaydedilip medyaya düşen  cinayetlerden haberdar oluyorlar. Diğerlerinden haberleri bile olmuyor. Haklı olarak toplum tepki veriyor, vermelidir de. Ancak en fazla 1-2 hafta içinde olay unutulup gidiyor, tepkilerde bitiyor, taa ki yeni bir elim olay vuku bulana kadar. Ateş te düştüğü yeri yakıyor. Ocaklar sönüyor...
Maktul mezara, katil de  hapse gidiyor. Bu feci olayların çilesini de yakınlar ve özellikle de çocuk/ çocuklar çekiyorlar. Zavallılar hayat boyu bu travmanın etkisinden kurtulamıyorlar. 
2 - Yetkililer ve toplum genelde olayların bizzat kendisine bakıyor.
Yani bir olay oluyor, bütün infialler o olay üzerinde dönüyor. Yani ' netice-sonuç' üzerinde konuşuluyor. Olayların evveliyatı, hazırlayıcı sebepleri vs ya hiç konuşulmuyor, veya yeterli önem atfedilerek konuşulmuyor. Halbuki olay çok boyutlu, karmaşık, çok girifttir.
3 - Olayların arka planı çok yönlü incelenmelidir. Sadece hukuki-adli yönü ele alınmakla mesele çözülemez. 
Olayın tıbbî (genetik meyil), sosyal, kültürel, gelenek, çevre, eğitim, sistem, ekonomi vs vs vs sebepleri vardır. Bütün bu ve buna benzer sebepler ele alınıp incelenmeli ve buna göre çözümler üretilmelidir.
4-Sadece hasta değil, asıl hastalık ele alınıp, hastalık ortadan kaldırılmalıdır. Tek tek sivri sinek öldürmek değil, sivri sinek üreten bataklık kurutulmalıdır.
 Tek tek katillerle mücadele etmek yetmez. Asıl onları cinayete sevk eden sebepler ortadan kaldırılmalıdır.
5- Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul sözleşmesi) ve 6284 sayılı kanun;
İlk olarak Türkiye'nin  2012 de imzaladığı  ve 08/03/2012 de kabul ettiği 6284 sayılı kanunun bütün md.ni lütfen sabırla okuyunuz. Bu kanuna göre bir kadın kocası hakkında ' bana şiddet uyguluyor' diye şikâyet etse; delilsiz, belgesiz koca evinden uzaklaştırılıyor. Evine gelirse hapse atılıyor. 
-Kadın koruma altına alınıp bir masraf yapılmışsa, devlet bu masrafı icra yoluyla kocadan tahsil ediyor. 
-Ömür boyu nafaka erkekleri canından bezdiriyor. Kadına köle yapıyor. Koca diyor ki; ' ben niye boşandım. Devlet zorla beni paramla, boşandığım kadına bağlıyor' Ben yeni evlendim,yeni bir yuva kurdum.Yeni eşimin hakkı ne olacak' diyor.
- Boşanmış ve çocuğun velayetine sahip eş genelde çocuğu babaya göstermiyor. Baba kendi çocuğunu görmek için icraya baş vurmak zorunda kalıyor.
- İnsanlar 'İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kalksın diye boşuna feryat etmiyor. Lezbiyenlik-gaylik vs meseleler de aileyi yıkma argümanları olarak ayrıca ele alınmalıdır.
6- Kadınlar öldürülmesin. Cinayetler işlenmesin. Amaa...insanlarda çıldırtılmasın. Meselenin sebepleri araştırılıp, makul çözümler üretilsin.  Niyet çözmek olursa mesele çözüme kavuşturulur. 
Yoksa korkarım ki,bu menfur saldırılar devam eder. İnsanlarda kısa süren infiallerde bulunmaktan öte bir şey yapamazlar. Ateşte düştüğü yeri yakar. 
-OLAYLARI HİSSİYATLA  DEĞİL, AKL-ISELÎM İLE, İLİM İLE  ÇÖZMEK GEREK.
Prof.Dr.Yusuf ÖZERTÜRK

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Halit Bağdatlı Pazar, 25 Ağustos 2019 12:40 yazan Halit Bağdatlı

    Hocam makalenizi okudum çok memnun ve mesrur oldum Cenabı Hak böyle faydalı ve istifadeli yazılarınızın devamını ihsan eylesin ve okuyucuların da kalplerinde tesirini halk eylesin Allah idarecilerimizin başlarına akıl kalplerine Nur versin Basiretlerini açsın bu milleti bu zulümden kurtulmasına vesile kılsın inşallah....

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...